Партія Ердогана програла опозиції на місцевих виборах вперше за 20 років
Категорія
Політика
Дата публікації

Партія Ердогана програла опозиції на місцевих виборах вперше за 20 років

Ердоган
Джерело:  Reuters

Партія справедливості та розвитку (ПСР) президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана вперше за 20 років поступилася на муніципальних виборах опозиційній Народно-республіканській партії (НРП).

Що відомо про вибори в Турції

Після підрахунку 93% протоколів НРП отримує 37,4% голосів, тоді як правляча партія Ердогана — 35,7%. Опозиційні мери трьох найбільших міст — Анкари, Стамбула та Ізміра — збережуть посади за підсумками виборів. Також партія Ердогана втратить посади мерів у 19 ключових муніципалітетах, включно з великими містами Бурса і Баликесир на промислово розвиненому північному заході країни.

На жаль, ми не змогли отримати на муніципальних виборах той результат, якого хотіли і на який сподівалися, — сказав Ердоган своїм прихильникам в Анкарі.

Однак він запевнив, що вибори, на яких народ доносить політикам свою позицію через виборчу урну, стали "не кінцем, а початком поворотного етапу". Правляча партія "втратила висоту" по всій країні, і зробить кроки, щоб відреагувати на послання виборців, пообіцяв Ердоган. Він зазначив, що готовий найближчим часом виправляти помилки, якщо їх було допущено, і доповнити свою політику, якщо в ній "чогось не вистачає".

Своєю чергою, лідер НРП Екрем Імамоглу, який переміг на виборах мера Стамбула (він здобув 50,92% голосів проти 40,05% у представника ПСР Мурата Курума), заявив пізно ввечері 31 березня, що "ті, хто не розуміє послання нації, в кінцевому підсумку програють". При цьому його прихильники на мітингу скандували вимоги відставки Ердогана.

Ситуація в Туреччині

Турецький підприємець, інженер, технічний директор і співвласник компанії "Baykar Makina" Сельчук Байрактар може стати наступним президентом Туреччини. Про це йдеться в матеріалі The Wall Street Journal.

Журналісти підкреслюють, що Байрактар одружений з однією з доньок чинного президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана, і всюди його зустрічають шанувальники. За даними опитувань, Сельчук Байрактар є одним із найпопулярніших громадських діячів країни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?