Пентагон пообіцяв швидкі поставки зброї Україні після ухвалення законопроєкту Конгресом
Категорія
Світ
Дата публікації

Пентагон пообіцяв швидкі поставки зброї Україні після ухвалення законопроєкту Конгресом

Пентагон
Джерело:  Укрінформ

Оборонне відомство США запевняє, що здатне забезпечити відправку нових пакетів допомоги Україні у стислі терміни. Це відбудеться одразу після того, як Конгрес США ухвалить відповідний законопроєкт.

Пентагон доставить зброю Україні у стислі терміни

Оборонне відомство США здатне за кілька діб доправити до України боєприпаси і озброєння.

Про це заявила 20 лютого заступниця речника Пентагону Сабріна Сінгх.

Як тільки Конгрес забезпечить нам ці повноваження (щодо фінансування допомоги – ред.), я думаю, що ми зможемо достатньо швидко доправити PDA (пакети, виділені за розпорядженням президента - ред.) українцям.

Сабріна Сінгх

Сабріна Сінгх

Заступниця речника Пентагону

У цьому зв’язку Сінгх підкреслила, що зазвичай Пентагон упродовж кількох днів міг зібрати необхідні системи озброєнь і боєприпаси щоразу, коли виділявся черговий пакет у межах PDA.

Що відомо про ключові пріоритети допомоги США Україні

За словами посла США в Україні Бріджит Брінк, Вашингтон планує виділити Україні більше 60 млрд дол на військову підтримку, покриття дефіциту держбюджету та розвиток економіки країни. 

Вимога президента щодо України містить три частини: перша - безпека, тобто зброя, друга – пряма підтримка бюджету, що само собою зрозуміло, і третя – підтримка економіки. У той час як складова безпеки всім очевидна, багато хто не розуміє важливість підтримки бюджету та економіки, – підкреслила Брінк.

Вона зазначила, що разом із главою Міноборони США Ллойдом Остіном та очільником Держдепу Ентоні Блінкеном надсилала листи представникам Конгресу із поясненням важливості схвалення фінансування допомоги Україні.

Важливість полягає в тому, що Україна має виграти, Україна має вижити, і її економіка має вижити. І ідея підтримки бюджету полягає не в тому, щоб допомогти у поточній ситуації, а щоб йти вперед до самодостатності, – наголошує Брінк.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?