Пентагон заявив про атаку США на об’єкти "Хезболли" в Іраку
Категорія
Світ
Дата публікації

Пентагон заявив про атаку США на об’єкти "Хезболли" в Іраку

Міноборони США
Авіація США

Американські військові завдали потужних ударів по об’єктах "Катаїб Хезболла" у відповідь на атаку баз США в Іраку і Сирії.

Штати атакували ворожі об’єкти в Іраку: що відомо

Цю інформацію уже офіційно підтвердив очільник Міністерства оборони США Ллойд Остін.

За словами останнього, наказ про атаку віддав безпосередньо очільник Білого дому Джо Байден.

Сьогодні (26 грудня – ред.), за вказівкою президента Байдена, збройні сили США завдали необхідних і пропорційних ударів по трьох об'єктах, що використовуються "Катаїб Хезболла" та пов'язаними з нею угрупованнями в Іраку, - наголосив Ллойд Остін.

Очільник Пентагона звернув увагу на те, що ці удари є відповіддю "на серію нападів на американський персонал в Іраку і Сирії" з боку бойовиків, яких підтримує Іран.

Насамперед мовиться про атаку на авіабазу США в Ербілі.

Такі американські удари у відповідь мають на меті підірвати і послабити можливості пов'язаних з Іраном бойовиків, які несуть безпосередню відповідальність за ці напади, - пояснив глава Міноборони США.

Що відомо про атаку терористів на американську авіабазу в Ербілі

Як офіційно підтвердив Ллойд Остін, в результаті атаки терористів на американську авіабазу в Ербілі, яка відбулася 25 грудня, були поранені троє військовослужбовців США, один з яких перебуває в критичному стані.

…Президент (Джо Байден – ред.) і я без вагань вживатимемо необхідних заходів для захисту Сполучених Штатів, наших військ і наших інтересів. Немає вищого пріоритету, - заявив очільник Пентагона.

За його словами, Вашингтон прагне до ескалації конфлікту в регіоні та буде ухвалювати лише необхідні рішення.

Ми віддані і повністю готові вжити подальших необхідних заходів для захисту наших людей і наших об'єктів, - підсумував Ллойд Остін.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?