Перевершила Світоліну. Марта Костюк стала першою ракеткою України
Категорія
Спорт
Дата публікації

Перевершила Світоліну. Марта Костюк стала першою ракеткою України

Марта Костюк
Джерело:  WTA

Жіноча тенісна асоціація оприлюднила оновлений світовий рейтинг за підсумками змагань, які відбувалися протягом двох останніх тижнів. Головним серед них, безперечно, був "мейджор" у Парижі.

Головні тези:

  • Еліна Світоліна втратила лідерство в українському рейтингу, зайнявши 21-е місце після виступів на Відкритому чемпіонаті Франції.
  • Даяна Ястремська та Ангеліна Калініна також покращили свої позиції у світовому рейтингу в результаті гри на Ролан Гаррос.
  • Марта Костюк знову продемонструвала вражаючі результати на турнірах WTA, вийшовши у півфінал у Штутгарті, Індіан-Веллсі і Сан-Дієго.
  • Українська тенісистка Марта Костюк перемогла третю ракетку світу в Штутгарті і стала шостою у світовому рейтингу за кількістю перемог над топ-10 гравцями.

Українська тенісистка Марта Костюк посіла 17–те місце у світовій класифікації

Україну в одиночному розряді на Відкритому чемпіонаті Франції представляли 6 тенісисток. Найкраще виступила Еліна Світоліна, яка пробилася до 1/8 фіналу.

Попри такий результат уродженка Одеси не змогла утримати лідерство національного рейтингу. Вона втратила 2 позиції та наразі розташувалася на 21-й сходинці.

Її перегнала Марта Костюк, яка закінчила свої виступи вже після другого кола турніру.

Цього вистачило, щоб піднятися на 17-те рекордне для себе місце та вперше у кар'єрі стати першою ракеткою України.

Свої позиції також покращили Даяна Ястремська й Ангеліна Калініна. Вихід до 1/16 фіналу дозволив одеситці повернутися у топ-30 та розташуватися на 27-й сходинці, а тенісистка з Нової Каховки, попри зняття через травму в першому колі, піднялася на 46-те місце.

Найбільшого регресу серед українок зазнала Леся Цуренко, яка не змогла захистити очки минулорічного Ролан Гаррос, коли дійшла до 1/8 фіналу. Через пошкодження вона знялася вже в поєдинку першого раунду, через що втратила 14 позицій – 59-те місце.

Завдяки першому виходу в основну сітку Відкритого чемпіонату Франції дещо покращила свій рейтинг Юлія Стародубцева – 134-та позиція.

Українки в топ-200 світового рейтингу

  • 17. Марта Костюк – 2240 очок (+3 позиції)

  • 21. Еліна Світоліна – 2100 (-2)

  • 27. Даяна Ястремська – 1712 (+5)

  • 46. Ангеліна Калініна – 1221 (+2)

  • 59. Леся Цуренко – 1048 (-14)

  • 127. Дарія Снігур – 608 (-4)

  • 134. Юлія Стародубцева – 557 (+8)

  • 182. Катерина Байндль – 421 (-15)

Перемоги Марти Костюк

Українська тенісистка Марта Костюк вийшла у півфінал турніру WTA 500 у Штутгарті, обігравши третю ракетку світу Коко Гофф зі США.

Перед цим особистим рекордом українки була перемога над п'ятою ракеткою світу Джессікою Пегулою на турнірі в Сан-Дієго на початку березня 2024 року.

Це вже шоста перемога Костюк над тенісисткою з топ-10 світового рейтингу, і третя — у 2024 році.

Також Марта Костюк уже втретє поспіль виходить у півфінал на турнірі WTA. Перед цим вона дійшла до півфіналу в Індіан-Веллсі (WTA 1000) та до фіналу в Сан-Дієго (WTA 500).

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?