Під офісом Зеленського протестують проти співпраці з МВФ
Категорія
Україна
Дата публікації

Під офісом Зеленського протестують проти співпраці з МВФ

Під офісом Зеленського протестують проти співпраці з МВФ
Джерело:  online.ua

Під офісом президента Володимира Зеленського в Києві зібрались тисячі людей, які вимагають від влади припинити співробітництво з МВФ.

Джерело: "РБК-Україна"

Протест під офісом президента

За словами учасників протесту, регулярне кредитування від МВФ погіршує становище України, та провокують соціальну та фінансову кризу, а умови Фонду більше схожі на шантаж.

Демонстранти звинувачують владу у антинародній політиці. Вони також вимагають ввести мораторій на підвищення комунальних тарифів та припинити розпродаж стратегічних державних підприємств.

Протестувальники вимагають опублікувати всі деталі угоди з МВФ та умов кредитної програми.

Активісти вимагають від влади звернути реформи, які від України чекають представники МВФ.

Йдеться про відміну ринку природного газу та електричної енергії з одночасним встановленням економічно обґрунтованих тарифів не лише на електроенергію та світло, а й на послуги таких монополістів як обленерго, облгази, "Укрзалізниця" тощо.

Переговори України з МВФ

Керівництво Національного банку Україну домовилося з Міжнародним валютним фондом про старт переговорів щодо нової програми співпраці. За попередніми даними, вони розпочнуться уже в 2022 році.

Фото - Pixabay.com

Кирило Шевченко звернув увагу на те, що співпраця з Фондом – це, насамперед, про репутацію та довіру.

Окрім того, наголошується, що висновки Міжнародного валютного фонду розблокували для офіційного Києва 600 млн євро траншу від Європейського Союзу.

Нещодавно Кабінет міністрів України зобов’язався розробити плани з часткової або повної приватизації державних ПриватБанку та Ощадбанку. Що важливо розуміти, уряд повинен розробити дорожню карту переходу банків у приватну власність. Метою таких заходів є зниження частки держави в банках.

Експерти Міжнародного валютного фонду погіршили власний прогноз про зростання українського ВВП за підсумками 2021 року — передбачається, що показник буде меншим на 0,5% за попередню оцінку.

а оприлюдненими даними, водночас було трохи покращено прогноз стосовно ймовірних підсумків наступного 2022 року. Відповідні дані зафіксовано в останньому огляді МВФ “Перспективи світової економіки”, який офіційно представники у вівторок, 12 жовтня, у Вашингтоні.

Експерти іноземної фінансової установи затвердили, що показники реального українського ВВП збільшаться на 3,5% упродовж 2021 року, а вже за підсумками 2022-го — на 3,6%.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?