Підбитий російський Іл-22 відновленню не підлягає, серед екіпажу є поранені — Ігнат
Категорія
Україна
Дата публікації

Підбитий російський Іл-22 відновленню не підлягає, серед екіпажу є поранені — Ігнат

Іл-22
Джерело:  Юрій Ігнат

Повітряний пункт управління російських окупантів Іл-22 таки вцілів після ураження 14 січня, але не підлягає відновленню.

Стан російського Іл-22

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат зазначив, що попри те, що літак зміг приземлитися в Анапі, відновленню він не підлягає.

Схоже, Іл-22 таки дотягнув до Анапи. Живучий гад. Але, як бачите, корито "восстановлению не подлежит". ому, як не крути, ціль знищена, реанімація не допоможе! Літак горів, серед екіпажу є поранені, сподіваюсь і 200-ті!

Ігнат підкреслив, що інший знищений вчора російський літак — дальнього радіолокаційного виявлення А-50 — був і є пріоритетною ціллю для України.

ЗА словами речника, до сьогоднішнього дня знищення А-50 здавалось непосильним завданням для Повітряних Сил.

А тут ще й Іл-22 (повітряний командний пункт) попав під роздачу! Одразу дві "жирні" цілі за один раз! Пишаюсь службою в Повітряних Силах ЗС України! "Вечного полета, братья", — написав Ігнат.

Збиття А-50 і Іл-22 над Азовським морем

Зранку 15 січня головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний підтвердив, що воїни Повітряних Сил знищили літак дальнього радіолокаційного виявлення А-50 та повітряний пункт управління противника Іл-22.

Перші повідомлення про знищення російських літаків з’явились увечері 14 січня.

Видання Defense Express зазначає, що раніше вважалося, що знищити А-50 неможливо. Такі типи літаків уникають переднього краю лінії фронту і тримаються якомога далі від зони дії протиповітряної оборони противника.

Росія мала на озброєнні всього дев’ять таких літаків (з них три — А-50 і шість — А-50У).

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?