Підтримайте Україну. Американські науковці, активісти та митці звернулися до Конгресу
Категорія
Культура
Дата публікації

Підтримайте Україну. Американські науковці, активісти та митці звернулися до Конгресу

Конгрес США
Джерело:  CNN

Більше 35 американських митців, активістів, науковців закликали Конгрес США проголосувати за допомогу Україні. Вони зазначають, якщо Росія матиме успіх – це буде вина США.

Звернення до Конгресу США від американських митців

Серед підписантів звернення — історики Тімоті Снайдер та Сергій Плохій, актори Шон Пенн, Барбра Стрейзанд, Іванна Сахно, Кетрін Винник, Міша Коллінз, Марк Гемміл, Гіларі Суонк, група Imagine Dragons, астронавт Скотт Келлі, політолог Френсіс Фукуяма, режисер Джей Джей Абрамс.

У зверненні автори пишуть, що українці борються за своє існування.

На території, яку окупувала Росія, вона катує українських громадян , викрадає українських дітей та вбиває українських лідерів. На територію, до якої може дістатися зі своєю зброєю Росія, вона завдає ударів по мирним жителям і рятувальникам. Російські ракети, безпілотники та бомби руйнують церкви та пам’ятники Голокосту. Російська окупація загрожує мусульманам України, кримським татарам.

Зазначається, що російські лідери відверто кажуть, що їхня мета — знищення української держави та знищення українців як народу, а російські пропагандисти чи не щодня погрожують геноцидом.

Прямо зараз Росія використовує ракети та керовані бомби, щоб знищити старовинне та прекрасне місто Харків, де колись проживало 1,5 мільйона людей, так само, як Росія знищила Маріуполь, Алеппо та Грозний.

Американські митці та науковці підкреслюють, що українці борються також за безпеку США і свободу кожного: “Чинячи опір російській диктатурі, вони показують, що демократія може захистити себе“.

Але ми підводимо українців. Минуло понад 470 днів з моменту ухвалення Конгресом закону на підтримку України. Це більшість часу з моменту вторгнення Росії в лютому 2022 року. За час нашої бездіяльності Росія відновила свою армію. Вона готує новий наступ, випробовуючи Україну на всьому фронті та незаконно використовуючи газ, щоб вигнати українських солдат з окопів.

Підписанти наголошують, що якщо Росія матиме прорив на фронті — це буде вина США.

Україна воює сама, а не просить американських військ. Те, що Америка має зробити, щоб підтримати Україну, є мінімальним. Якщо ми не зможемо виконати наші зобов’язання перед Україною, ніхто не повірить, що ми підтримуватимемо когось із наших союзників у майбутньому.

Автори пишуть: “Разом ми закликаємо Конгрес вчинити правильно — прямо зараз. Підтримайте Україну”.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?