Після удару ЗСУ по Бердянську РФ ховає військову авіацію у Таганрозі
Категорія
Україна
Дата публікації

Після удару ЗСУ по Бердянську РФ ховає військову авіацію у Таганрозі

К52
Джерело:  Defense Express

Російські окупанти, ймовірно, до Таганрогу перемістили саме ті машини, що зберегли боєздатність після удару ЗСУ ракетами ATACMS по Бердянську. 

Російські літаки перебазувалися з Бердянська до Таганрога

У відкритому доступі з’явився супутниковий знімок, який демонструє наступне – уже 31 жовтня 2023 року російські загарбники зосередили на авіабазі в місті Таганрог свій 21 гелікоптер типів Ка-52 та Ми-8.

Стверджується, що це були саме ті гелікоптери, які армія РФ тримала в аеропорту тимчасово окупованого Бердянська до удару Сил оборони України з використанням ОТРК ATACMS 17 жовтня 2023 року, і які були звідти виведені уже станом на 29 жовтня цього року, тобто менш ніж за 2 тижні після проведеного удару. Відповідну публікацію в своєму профілі на Twitter виклав військовий аналітик Брейді Афрік (Brady Africk).

Цей знімок дозволяє оцінити лише сам факт раптової появи такої кількості вертольотів на російській базі в Таганрозі, яка раніше використовувалась як майданчик для Су-25СМ3.

Якщо ж припускати, що російські окупанти до Таганрогу перемістили саме ті машини, що зберегли боєздатність, і міркувати географічними категоріями, то виходить, що армія РФ просто перемістила свої ударні гелікоптери для можливої підтримки військ на інших напрямках.

Можливо, росіяни хочуть тепер використовувати Таганрог не тільки як новий злітний майданчик для своїх ударних гелікоптерів, але також і як своєрідний "перевалочний пункт" для ремонту своїх "бортів" армійської авіації у випадку нових ударів ATACMS від Сил оборони України по ворожим летовищам.

У Таганрозі, до речі, є авіаремонтний завод, але його відома спеціалізація досі була хіба що по ремонту та обслуговуванню літаків радіолокаційного дозору А-50 та А-50У.

Що відомо про наслідки “бавовни” на аеродромах у Бердянську та Луганську

За інформацією аналітиків OSINT-проєкту Oryx, в результаті влучних ударів ЗСУ ракетами ATACMS по аеродромах армії РФ у Бердянську та Луганську було знищено 7 ударних вертольотів Ка-52 Алігатор і два вертольоти Мі-8.

Ще 15 вертольотів - вісім Ка-52 і сім Мі-8 - отримали пошкодження.

Зверніть увагу, що вертольоти, позначені як такі, що не підлягають відновленню, на даний момент перераховані як просто пошкоджені, щоб підстрахуватися, - зазначає аналітик проєкту Якуб Яновський.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?