Після року репресій Лукашенко заявив про стабільність у Білорусі
Категорія
Світ
Дата публікації

Після року репресій Лукашенко заявив про стабільність у Білорусі

Після року репресій Лукашенко заявив про стабільність у Білорусі
Джерело:  online.ua

Білоруський диктатор Олександр Лукашенко констатував, що приблизно рік знаходився для стабілізації ситуації в республіці після масових заворушень, які режим силою придушив.

Джерело: БЕЛТА

Зі словами про стабільну ситуацію в Білорусі самопроголошений президент виступив під час церемонії нагородження силовиків у п’ятницю, 20 серпня.

“Сьогодні суспільно-політична ситуація багато в чому стабілізувалася, але залишається непростою. І розслаблятися не доводиться. Якщо ви помітили, я дуже часто повторюю фразу: якщо вже після цих операцій, які ви провели останнім часом, хтось там - очманілі, збожеволілі, заблудлі - не зрозуміли і поводяться як і раніше, це, хлопці, вороги. Бо які ще потрібні докази того, що вони хотіли з нами зробити - перевернути країну, знищити державу, зробити нас рабами”, - стверджував Лукашенко.

Він подякував силовикам, які придушували мирні протести проти режиму від самого початку. Саме силовики влаштували на вулицях міст масові побиття, стрілянину, затримання з подальшими катуваннями й кримінальними провадженнями проти мітингарів.

Водночас диктатор згадав, що використані протестувальниками символи, зокрема біло-червоно-білий прапор, це нібито ознаки “фашистів” з Другої світової війни (хоча ці кольори стали символами незалежної БНР понад 100 років тому, а сам Лукашенко прийшов до президентства саме у той період, коли “БЧБ” був державним символом).

“Що ще їм незрозуміло? Якщо діють як і раніше, всупереч тій логіці, яка склалася останнім часом в суспільстві, це - вороги. Не дай Боже війна - ми їх побачимо з пов'язками, як це було в роки останньої війни... Йде інформаційна війна. І тут всі засоби хороші. І нам треба протистояти цьому”, - наголосив Лукашенко.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?