Південна Корея попереджає світ про нові плани КНДР
Категорія
Світ
Дата публікації

Південна Корея попереджає світ про нові плани КНДР

Кім Чен Ин
Джерело:  Yonhap

Згідно з даними очільника Міноборони Південної Кореї Шин Вон Сіка, КНДР має намір знову спробувати запустити військовий супутник-шпигун.

Чого далі чекати від Північної Кореї

Шин Вон Сік офіційно підтвердив, що його країна разом з США уважно слідкують за діями КНДР.

Як уже вдалося з’ясувати, Північна Корея готується до запуску військового супутника-шпигуна, який має відбутися протягом тижня або близько того".

Що важливо розуміти, Північна Корея "майже вирішила" свої проблеми з двигуном — у цьому їй допомогла країна-агресорка Росія.

Як уже згадувалося раніше КНДР здійснила дві невдалі спроби вивести на орбіту розвідувальний супутник у травні та серпні 2023 року.

За словами очільника Міноборони Південної Кореї, за запуском КНДР військового супутника-шпигуна уважно стежать союзники, оскільки успішний запуск означав би прогрес у ракетних технологіях, які можуть бути використані як зброя.

Варто звернути увагу на те, що Північній Кореї заборонено будь-яке використання балістичних ракетних технологій відповідно до санкційних резолюцій Ради Безпеки ООН.

Росія нарощує співпрацю з КНДР

15 листопада офіційно стало відомо, що РФ та Північна Корея підписали нову угоду про співпрацю.

Як заявляють у КНДР, сторони встигли обговорити кроки щодо "пожвавлення і розширення багатогранного двостороннього обміну і співпраці в різних сферах, включаючи торгівлю, економіку, науку і техніку".

Не можна також не згадати про те, що Північна Корея відправила до Росії понад 1 мільйон артилерійських снарядів для війни проти України.

Постачання стартувало ще у серпні 2023 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?