Північна Корея закриває свої посольства у низці країн заради продажу зброї Росії
Категорія
Світ
Дата публікації

Північна Корея закриває свої посольства у низці країн заради продажу зброї Росії

КНДР
Джерело:  Bloomberg

Лідер КНДР Кім Чен Ин розпочав найбільше скорочення посольств Північної Кореї. Ймовірно, він робить ставку на більшу вигоду від торгівлі зброєю з Кремлем, ніж через посольства, підозрювані в контрабанді.

Закриття посольств Північної Кореї

Державні ЗМІ КНДР повідомили у жовтні, що Кім закрив посольства в Уганді та Анголі на тлі активізації дипломатії з РФ.

Японська газета Yomiuri з посиланням на анонімне джерело, обізнане з внутрішніми справами Північної Кореї, повідомляє, що Пхеньян планує закрити своє консульство в Гонконзі та більше десятка дипломатичних установ в Африці та інших країнах.

Інформаційне агентство Yonhap повідомило, що серед них і посольство в Іспанії.

Міністерство об’єднання Південної Кореї вважає, що у Кіма закінчуються гроші, щоб підтримувати роботу всіх своїх дипломатичних установ.

Причиною є глобальні санкції, які виснажують скарбницю КНДР.

За даними міністерства, зараз Пхеньян має 47 посольств, три консульства та три представництва.

США, Британія та інші країни звинувачують посольства КНДР у розробці незаконних фінансових схем, закупівлі предметів розкоші для лідерів у Пхеньяні та повернення готівки, отриманої нечесними методами.

Поставки боєприпасів Росії

За даними Південної Кореї, з серпня Північна Корея відправила понад 1 мільйон артилерійських снарядів Росії.

155-мм снаряди, які використовуються силами НАТО, коштують приблизно 3000 доларів США за штуку .

Якби Північна Корея продавала снаряди за подібними цінами, вартість її поставок до Росії перевищила б 3 мільярди доларів, що становить понад 10% економіки Північної Кореї.

Bloomberg пише, що Росія, ймовірно, запропонує Кіму пакет допомоги, який може включати готівку, доступ до її банківських систем, передачу технологій і допомогу в закупівлі компонентів за кордоном, які можна використовувати для створення зброї.

Ймовірно, це набагато краща угода, ніж те, що він отримує від посольств.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?