План Буданова. Як у ГУР готувалась до оборони Харкова
Категорія
Україна
Дата публікації

План Буданова. Як у ГУР готувалась до оборони Харкова

ГУР
Кирило Буданов

Розвідники розповіли про підготовку до оборони Харкова у 2022 році. Тоді кількість добровольців, які ставали на захист міста від російських загарбників, перевищила всі очікування

Як відбувалася підготовка до оборони Харкова у 2022 році

Офіцер ГУР МО України з позивним “Віто” розповів проєкту “Хоробрі серця” деталі підготовки воєнних розвідників до оборони Харкова.

Я зі своїм товаришем, він теж полковник, разом приїхали у Харків ще до повномасштабного вторгнення ― готуватись до оборони міста й області, ― сказав Віто.

Усе спланували заздалегідь. За словами начальника ГУР МОУ Кирила Буданова, для захисту Харкова й області від росіян до міста перед вторгненням вирішили перевезти вантажі зі зброєю.

За два-три тижні перед початком бойових дій нашими офіцерами були відправлені партії стрілецького озброєння разом з гранатометами, зрозуміло, вибухівкою тощо в місто Харків для створення з місцевих, скажімо так, ополчення. Це допомогло.

Кирило Буданов

Кирило Буданов

Начальник ГУР

Віто — один із офіцерів, який реалізовував план підготовки до оборони Харкова.

“План Буданова” ― він так у нас називався. Командир викликав мене і мого колегу. І Буданов говорив. Ми зібрались ― і в Харків. Завантажили дві машини зброї, боєприпасів. Приїхали в місто, зробили тайникові закладки. 23 лютого я видав першу зброю людям, ― пригадав офіцер.

За його словами, кількість добровольців, які ставали на захист міста від російських загарбників, перевищила всі очікування ― тож привезеної зброї не вистачало.

Не вистачало боєприпасів, гранат, РПГ. Те, що ми привезли, було розраховано на одну кількість добровольців, людей, які візьмуть в руки зброю. Але харківʼяни показали себе зовсім по іншому. Довелось їх озброювати, ― додав Віто.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?