Подоляк назвав ключову проблему РФ у війні проти України
Категорія
Україна
Дата публікації

Подоляк назвав ключову проблему РФ у війні проти України

Михайло Подоляк
Джерело:  24 канал

За словами радника керівника Офісу президента Михайла Подоляка в інтерв'ю журналістам 24 каналу, у країни-агресорки Росії наразі виникла велика проблема із виробництвом ракет і боєприпасів. 

Головні тези:

  • У Росії виникла проблема з виробництвом ракет і боєприпасів, що може позначитися на війні проти України.
  • Європейські країни повільно розширюють допомогу Україні у зв'язку з бюрократією та зменшеним інтересом до оборонного виробництва.
  • Подоляк наголошує на відсутності глобального міжнародного права, яке могло б зупинити агресивну поведінку країн, таких як Росія.
  • Демократичні країни зменшили відсоток фінансування оборони після розвалу СРСР, в той час як відсталі країни інвестували лише в виробництво зброї.
  • Недостаток інструментів на світовому ринку озброєнь у порівнянні з Росією та КНДР ускладнює запобігання конфліктам та агресії.

У Росії зростає дефіцит ракет та боєприпасів. Як це вплине на війну проти України

Подоляк зазначив, що нібито модернізоване масштабне виробництво ракет і боєприпасів в Росії, яке нібито переважає за кількістю оборонний потенціал західних країн є усього лиш фікцією.

Наразі, за його словами, у Росії ще є певний ресурс, який компенсують за рахунок поставок зброї з КНДР, однак ці ресурси вже суттєво обмежені.

В Росії зростає проблема дефіциту боєприпасів та ракет
Виробництво зброї в КНДР

У Росії є проблеми зі снарядами та з ракетним виробництвом. Чи починає збільшувати кількість інвестицій Європа? Так, суттєво. Чи це швидкий процес? Ні. А чому не швидкий? Не через те, що європейці не розуміють ризики, і не через те, що вони не хочуть. Усе через бюрократію. Величезна та колективна безвідповідальність, - пояснює Подоляк.

Радник керівника ОП зазначив, що через бюрократію та такі проросійсько налаштовані країни як Угорщина у Європі значно сповільнений процес розширення оборонної промисловості.

Це Росія воює, скажімо так, в архаїчній методиці – кількісно. Немає сенсу воювати з такою великою країною "кількість проти кількості". Ми про це вже не раз говорили. І європейський, навіть не американський, ВПК є набагато технологічнішим. Це набагато прогресивніша зброя, - наголошує Подоляк.

Чому західні партнери занадто повільно розширюють допомогу Україні

Подоляк зазначив, що західні країни після розвалу СРСР і закінчення холодної війни фактично перестали інвестувати в оборонне виробництво.

Демократичний світ взагалі не розумів, навіщо їм фінансувати армії. Ми ж бачили, що відбувалось у Європі, – вони суттєво скорочували відсоток, який мали віддавати в НАТО, і відсоток на фінансування власної армії та військового виробництва. А відсталі країни, як Північна Корея, в жоден добробут не вкладались, лише у виробництво снарядів, ракет. І Росія так само, - підкреслює радник керівника ОП.

За його словами, наразі на світовому ринку озброєнь доволі мало інструментів, які за кількістю могли б зрівнятись з обсягами накопичених Росією та КНДР озброєнь.

Бо немає запобіжника, який мав би зупинити Росію. Сьогодні ті ж ексцеси на Близькому Сході, ця максимально агресивна поведінка тих же єменських хуситів і так далі. Це – прямий наслідок того, що немає глобального міжнародного права, немає інструментів примусу до дотримання права, - переконаний Подоляк.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?