Поліція обшукує "Київський метрополітен" та "Метробуд" — фото
Категорія
Україна
Дата публікації

Поліція обшукує "Київський метрополітен" та "Метробуд" — фото

Національна поліція України
поліція Києва

13 грудня представники столичної поліції розпочали обшуки у будівлях "Київського метрополітену", "Метробуду", а також структурних підрозділах міської державної адміністрації.

У "Київському метрополітені" та "Метробуд" розпочалися обшуки

Сьогодні, 13 грудня, слідчі поліції Києва розпочали проведення одночасних обшуків у рамках кримінального провадження за кваліфікацією «Службова недбалість» (ч. 2 ст. 367 КК України) у комунальних установах міста та на приватному підприємстві.

Як повідомляє пресслужба поліції Києва, слідство має намір перевірити наявність прорахунків на етапах проєктування, будівництва та експлуатації цього відрізку підземки.

Окрім того, поліція встановить відповідальних осіб, у результаті діяння котрих трапилися розгерметизація та затоплення тоннелю метрополітену.

Представники столичної поліції звертають увагу на те, що станції метро також залишаються укриттям для киян та гостей міста під час повітряних атак російської армії.

Ба більше, на тлі аварії у метрополітені тисячі людей вимушені шукати інші способи пересування столицею.

Водночас поліція вживає усіх можливих заходів для перерозподілу наземних транспортних шляхів, розвантаження проїзду і полегшення пересуванню киян, – сказано в офіційній заяві Національної поліції України.

Що відомо про аварію у метро Києва

У столиці з 8 грудня через ремонт тунелю на синій гілці метрополітену між станціями "Либідська" та "Теремки" організували рух наземного транспорту, який дублює маршрути закритих станцій метро.

Київська поліція уже порушила кримінальну справу щодо службової недбалості через тріщини у стелі киїського метрополітену між станціями "Теремки" та "Либідська".

Згідно з останніми даними, на закритій ділянці київського метро мають намір запустити "човниковий рух" вже 13 грудня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?