У Києві підтопило частину тунелю метро. Поліція розпочала розслідування
Категорія
Події
Дата публікації

У Києві підтопило частину тунелю метро. Поліція розпочала розслідування

Київська міська прокуратура
Метро

Правоохоронці розпочали розслідування за фактом службової недбалості у зв'язку з розгерметизацією тунелю на станції метро “Деміївська” у Києві. 

Поліція буде розслідувати причини розгерметизації тунелю на станції метро Деміївська

У зв’язку з підтопленням тунелів на ділянці Київського метрополітену на Оболонсько-Теремківській лінії метро Подільська окружна прокуратура Києва розпочала досудове розслідування за фактом службової недбалості, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст.367 КК України).

Слідчі та прокурори дослідять обставини, які призвели до вказаних наслідків.

Також в межах слідства буде надано правову оцінку діям службових осіб КП «Київський метрополітен» і підрядних організацій, які споруджували перегінні тунелі між станціями «Деміївська» та «Либідська» в поймі річки Либідь.

Розгерметизація тунелю на станції метро Деміївська

8 грудня влада Києва оголосила про зупинення руху поїздів на відрізку між станціями «Либідська» та «Деміївська» Оболонсько-Теремківської лінії метро.

За попередніми даними, це зробили у зв’язку з розгерметизацією тунелю та появою тріщин у його стінах, що призвело до підтоплення тунелю на вказаній ділянці метрополітену.

Орієнтовно, ремонт триватиме 6 місяців. Наразі поїзди синьою гілкою курсуватимуть лише між станціями «Героїв Дніпра» та «Либідська» (вона буде кінцевою).

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?