Поліція затримала підозрюваного у вбивстві Фаріон
Категорія
Україна
Дата публікації

Поліція затримала підозрюваного у вбивстві Фаріон

Володимир Зеленський
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві Фаріон

Підозрюваного у вбивстві колишньої народної депутатки та мовознавиці Ірини Фаріон затримали в Дніпрі.

Головні тези:

 

  • Президент Володимир Зеленський повідомив, що затриманий – 18-річний хлопець, інші подробиці не розголошено.
  • Підозрюваного вбивства Фаріон затримали після важких операцій та спільної роботи різних правоохоронних організацій.
  • У результаті стрілянини було поранено мовознавицю, яка пізніше померла у реанімації, розпочата кримінальна справа за умисне вбивство.

Що відомо про затримання підозрюваного у вбивстві Фаріон

Як повідомив президент Володимир Зеленський, затриманий — 18-річний хлопець. Інших подробиць про нього президент поки не навів.

Операція із затримання була дуже непростою. Протягом цих днів над розкриттям убивства працювали сотні фахівців Національної поліції України, СБУ та інших служб, — написав Зеленський.

Він додав, що тривають необхідні слідчі дії та експертизи і доручив міністру внутрішніх справ Ігорю Клименку представити суспільству всі деталі.

Як повідомив очільник МВС Ігор Клименко, є достатньо доказів, щоб стверджувати, що саме він стріляв у мовознавицю.

Під час пошуку правоохоронці перевіряли кожен куточок в маршруті відходу стрільця та обшукали близько 100 га лісу. Після того, як підозрюваного вистежили й встановили його особистість — затримання було справою часу.

Ідентифікація зловмисника та його затримання — кропіткий процес, який вимагав найвищого професіоналізму, витримки та дисципліни, щоб не зробити жодної помилки, — пояснив Клименко.

Підозрюваним виявився 18-річний мешканець Дніпра, який під час підготовки злочину орендував три квартири у Львові.

Вбивство Фаріон

19 липня у Львові близько 19:30 невідомий вистрілив у мовознавицю Ірину Фаріон, коли вона чекала на таксі біля свого будинку. Куля влучила в голову.

Фаріон госпіталізували в критичному стані, провели операцію і перевели в реанімацію, де вона перебувала в глибокій комі та на штучній вентиляції легень. Лікарям не вдалося врятувати її, і згодом констатували смерть 60-річної жінки.

Правоохоронці розпочали спеціальну операцію із затримання стрілка. Порушено кримінальну справу за статтею 115 ККУ (умисне вбивство). Поліція розглядає кілька версій, включаючи громадсько-політичну діяльність та особисту неприязнь, а також можливий російський слід.

Є щонайменше один підозрюваний, оголошений у розшук. Камери відеоспостереження зафіксували його напередодні вбивства. Хлопець мав нетипову ходу та яскравий одяг.

Президент Володимир Зеленський повідомив, що затримання нападника контролюють особисто міністр внутрішніх справ Ігор Клименко та голова СБУ Василь Малюк.

Фаріон поховали 22 липня на Личаківському кладовищі у Львові. Тисячі львів’ян прийшли попрощатися з мовознавицею.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?