Полював на ППО та HIMARS. СБУ затримала російського інформатора
Категорія
Україна
Дата публікації

Полював на ППО та HIMARS. СБУ затримала російського інформатора

СБУ
СБУ

Співробітники Служби безпеки України затримали чергового російського інформатора. Зрадник "полював" на протиповітряну оборону, а також HIMARS наших воїнів.

Що відомо про затримання зрадника

Зрадника було затримано в результаті контрдиверсійних заходів у Донецькій області.

Насамперед ворожий інформатор намагався виявити пункти базування комплексів ППО, а також реактивних систем залпового вогню, у тому числі типу M142 HIMARS. Зокрема його цікавили місця найбільшого зосередження особового складу й військової техніки ЗСУ в районі Слов’янська.

Отриману інформацію він поширював через один з ворожих каналів у популярному месенджері, який адмініструється представниками "МДБ "ДНР".

Затриманим виявився 43-річний місцевий житель, який підтримував повномасштабне вторгнення Росії на територію України. Про це він неодноразово писав у прокремлівських Telegram-каналах.

Потім зловмисник почав "зливати" до чат-бота ФСБ закриті відомості про місця базування та орієнтовну кількість українських військ на Слов’янському напрямку. Для збору відомостей інформатор особисто обходив місто та навколишні селища, де приховано фіксував дислокації та маршрути руху підрозділів ЗСУ, - пише СБУ.

Під час обшуків було вилучено мобільний телефон, який зрадник використовував у розвідувальній діяльності.

Що загрожує інформатору РФ

Зраднику повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України - несанкціоноване поширення інформації про рух, переміщення або розміщення Збройних Сил України, вчинене в умовах воєнного стану.

Йому загрожує до 12 років тюремного ув’язнення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?