Полковник ЗСУ розповів секрет швидкого збиття літаків РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

Полковник ЗСУ розповів секрет швидкого збиття літаків РФ

літак
Джерело:  24 канал

Триває війна в Україні, і російський винищувач-бомбардувальник Су-34, який може запускати керовані авіабомби, буде приречений, якщо його візьмуть на приціл літаки F-16, озброєні ракетами класу AIM-120 AMRAAM.

Як ефективно збивати літаки РФ

Важливо, щоб українська держава разом з F-16 отримала такі ракети класу "повітря — повітря", поділився думкою полковник запасу Збройних сил України, військовий експерт Петро Черник.

Як тільки Су-34 взятий на приціл, то буде приречений. Можливо, від однієї ухилиться, але від двох-трьох точно ні. Тут може працювати всього пара F-16, щоб збити кілька ворожих Су-34…, — поділився аналітик.

Варто зазначити, що ворожий винищувач запускає авіабомби з відстані від 40 до 70 кілометрів, а дальність ураження ракет AIM-120 AMRAAM у деяких модифікаціях становить 180 км. F-16 може нести одночасно шість ракет такого типу.

Україна продовжує успішно ліквідовувати російських пілотів

Військовий експерт звертає увагу на те, що українцям вдалося вбити двох зайців одним пострілом, адже Росія втратила не лише бомбардувальник, а й щонайменше одного члена екіпажу, який загинув внаслідок атаки.

Як зазначає Роман Світан, підготовка екіпажу та злітаність до певних механізмів триває близько 8 років.

Тобто він заправляється більш ніж 50 тоннами гасу — одна залізнична цистерна "входить" у цей літак, щоб він міг пролетіти певний час, — пояснює полковник запасу ЗСУ.

За його словами, сам бомбардувальник дуже важкий. Його вага сягає 100 — 120 тонн.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?