Польща готує 45-й пакет військової допомоги Україні — подробиці
Категорія
Україна
Дата публікації

Польща готує 45-й пакет військової допомоги Україні — подробиці

Польща
Джерело:  Укрінформ

У новому пакеті військової допомоги Україні від Польщі буде значна кількість боєприпасів.

Головні тези:

  • З початку повномасштабного вторгнення РФ Польща надала Україні військової допомоги на понад 4 млрд доларів.
  • Іспанія також відправить нову батарею ЗРК Hawk до України у вересні цього року.
  • Україна отримала від Іспанії бойові танки, протитанкові ракети та системи протиповітряної оборони Patriot.

У 45-й пакет військової допомоги від Польщі входитиме значна кількість боєприпасів

Польща надасть Україні новий, 45-й пакет військової допомоги. До нього увійде значна кількість боєприпасів.

Про це розповів експосол України в Польщі, нині посол України у Чехії Василь Зварич.

За його словами, з початку 2022 року Польща надала 44 пакети різних видів озброєння, військової техніки та боєприпасів.

Загальна вартість різноманітної допомоги Збройним силам України, включно з медичними засобами, перевищила 4 мільярди доларів США.

У процесі реалізації тепер перебуває 45-й пакет, який складається, зокрема, із значної кількості боєприпасів для України, — зазначив Зварич.

Дипломат зауважив, що Польща бере участь майже у всіх коаліціях, спрямованих на зміцнення обороноздатності України, а в деяких, таких як коаліція бронетанкових сил, вона є лідером.

Зварич також нагадав, що Польща уже передала Україні 10 літаків МіГ-29 і "працює над можливістю додаткового підсилення Повітряних сил України своїми літаками".

Ми маємо розуміння коли й за яких умов це може відбутися, і працюємо над цим разом з Польщею та іншими країнами-членами НАТО, — резюмував посол.

Іспанія передасть Україні нову батарею ЗРК Hawk

Іспанія передасть Україні додаткову батарею зенітно-ракетного комплексу Hawk. Поставка системи запланована на вересень цього року.

Очільниця оборонного відомства Іспанії Маргарита Роблес в режимі відеоконференції докладно розповіла міністру оборони України Рустему Умєрову про майбутні поставки військової техніки. За її словами, до нового пакету допомоги увійде додаткова батарея зенітно-ракетного комплексу Hawk.

Поставки системи заплановані на вересень. Водночас Роблес також розповіла про важливий прогрес у підготовці українських військових в Іспанії, кількість яких сягнула 5 тисяч.

15 липня Іспанія розпочала передачу Україні нової партії військової допомоги, яка включає десять бойових танків Leopard 2A4, кілька екскаваторів-навантажувачів та велика кількість протитанкових ракет.

Також у червні Іспанія надіслала Україні другу партію зенітних ракет до систем протиповітряної оборони Patriot.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?