Польща і Україна не обговорювали закриття кордону під час перемовин — Мінекономіки
Категорія
Економіка
Дата публікації

Польща і Україна не обговорювали закриття кордону під час перемовин — Мінекономіки

Тарас Качка
Джерело:  online.ua

Україна не обговорювала з Польщею закриття кордону під час перемовин. Раніше про можливість тимчасового закриття кордону говорив премʼєр-міністр Польщі Дональд Туск.

Переговори з Польщею щодо кордону

Торговий представник України та заступник голови Мінекономіки Тарас Качка повідомив, що переговори з Міністрами розвитку і технології Польщі Кшиштофем Гетманом і сільського господарства Польщі Чеславом Шєкєрським тривали 4 години.

Ми змогли знайти спільну мову і працюємо над конструктивним рішенням як розблокувати кордон і врахувати інтереси фермерів Польщі і України. Це не просто, але можливо.

Тарас Качка

Тарас Качка

Заступник голови Мінекономіки

Качка підкрслив, що за всі 4 години переговорів опція закриття кордону не згадувалась.

Як досить чітко сказав премʼєр-міністр Польщі Дональд Туск - це було би дуже болісним рішенням для наших економік. Припинити навіть на день торгівлю, яка в річних параметрах становить 11,7 млрд доларів (а за польською статистикою навіть більше) - це надто болісно. Не кажучи вже про транзит, який є життєво важливим для України.

Качка не розкривав деталей, але сказав, що конструктивне рішення можливе.

Що сказав Туск про українсько-польський кордон

Раніше цього дня польські ЗМІ цитували прем'єр-міністра Польщі Дональда Туска, який сказав, що Польща та Україна ведуть перемовини щодо закриття кордону між країнами для торгівлі товарами.

Він підкреслив, що це буде “тимчасове рішення і болюче для обох сторін”.

Я готовий приймати жорсткі рішення, коли мова йде про кордон з Україною, завжди консультуючись з Києвом, щоб уникнути непотрібної напруги. Але ми повинні знайти довгострокове рішення, — сказав Туск.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?