У Польщі розкрили деталі впливу російської пропаганди на блокаду кордону з Україною
Категорія
Економіка
Дата публікації

У Польщі розкрили деталі впливу російської пропаганди на блокаду кордону з Україною

блокада
Джерело:  УНІАН

Польські фермери блокують кордон, перш за все, через страх конкуренції.

Як впливає російська пропаганда на блокаду кордону з Україною

В Польщі є зацікавлені у блокуванні кордону з Україною та руйнуванні дружніх відносин між державами. Однак їх невелика кількість. Більшість тих, хто вийшов на протести, вірять, що їх доходи впали через дешеві українські продукти.

Звичайно, є люди, яким чи то справді заплатили, чи то вони стали жертвами російської пропаганди. Їх дуже мало, але провокатори є. І є політики, які жодного впливу на політичне життя Польщі не мають, підтримки виборців у них немає, але вони з'являються на кордоні, щоб розпалити конфлікт, — зазначив він.

Він зазначив, що є вплив російської пропаганди, але він незначний. Головне — страх перед ціновою конкуренцію. Він також зазначив, що, відповідно до статистичних даних, обсяги української продукції не такі істотні, але польські фермери все одно занепокоєні.

Я розумію, про що ви питаєте, але це не факт. Більшість цих людей справді вірить, що конкуренція з боку українських продуктів впливає на їхні доходи. У квітні минулого року заборонили постачання українського зерна до Польщі. Його потік сильно зменшився, і воно не повинно залишатися в нас, але... але частина залишається. Є підприємці, які користуються ситуацією. При цьому, кількість зерна, яке в'їжджає до Польщі, не настільки велика, щоб викликати падіння цін. Протестувальники цього не скажуть, але статистичні дані говорять самі за себе, —  сказав він.

Він також звернув увагу на те, що після війни, коли Україна приєднається до ЄС, ця проблема також буде гострою.

Водночас, є реальна проблема конкуренції між польськими та українськими виробниками продуктів. Війна закінчиться, Україна приєднається до ЄС, але це питання залишиться на довгі роки. У ЄС багато законів, яких потрібно дотримуватися, все набагато суворіше, ніж в Україні. Зараз ваші продукти дешевші, тому є обурення, — додав він.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?