Польща організує саміт з питань безпеки з Україною та країнами Балтії
Категорія
Політика
Дата публікації

Польща організує саміт з питань безпеки з Україною та країнами Балтії

Польща
Джерело:  Wnp.pl

10-11 червня в Білостоці відбудеться саміт спікерів парламентів Польщі, країн Балтії та України. Це має бути сигналом, що країни "стоять разом".

Що відомо про саміт спікерів парламентів у Польщі

Спікер Сейму Польщі Шимон Головня розповів, що запросив лідерів парламентів Литви, Латвії, Естонії та України «поговорити про спільну безпеку».

Давайте поговоримо про це тут, де так близько до кордону з Білоруссю, але також і з Литвою, де зустрічаються як можливості, так і загрози, з якими ми стикаємося, а не завжди у Варшаві.

Шимон Головня

Шимон Головня

Спікер Сейму

Він додав, що всі спікери прийняли запрошення.

Ми також хочемо надіслати сигнал звідси, з Білостока, що ми стоїмо разом. Ми повинні стати друзями і зблизитися як суспільства, — сказав він.

Головня підкреслив, що в часи небезпеки необхідно показати, що не тільки уряди підтримують одне одного, але й суспільства підтримують одне одного.

Що дасть Україні саміт в Білостоці

На запитання, чи червневий саміт надасть Україні якусь конкретну допомогу, Головня зазначив, що сьогодні потрібно робити не лише «важкі речі», які робить уряд, а й «м’які речі», як-от парламентську дипломатію.

Якщо ми не будемо робити м’які речі, тобто зустрічатися один з одним, відкривати дискусії, переконувати людей, то не буде за кого голосувати в урядах, які будуть робити важкі речі, — зазначив він.

Він сподівається, що за підсумками саміту буде прийнято спільну декларацію, можливо, декларацію про спільну поїздку в Україну.

Можна сказати: це символічні жести, але ці символічні жести працюють, — сказав Головня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?