Польща планує провести Олімпіаду протягом найближчих десятиліть
Категорія
Спорт
Дата публікації

Польща планує провести Олімпіаду протягом найближчих десятиліть

Дональд Туск
Джерело:  online.ua

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск заявив про готовність його країни прийняти Олімпіаду у 2040 або 2044 році. 

Головні тези:

  • Польща має намір провести літню Олімпіаду у 2040 або 2044 році.
  • За словами прем'єр-міністра Польщі, значна частина інфраструктури країни вже готова до прийому Олімпіади.
  • За словами міністра спорту Польщі, країна розглядає стратегію проведення Олімпіади до 2040 року.
  • У паризькій Олімпіаді 2024 українські спортсмени здобули 3 золоті, 5 срібних та 4 бронзові медалі.
  • Україна посіла 22 місце у загальному медальному заліку, Польща на 42 місці з 1 золотою, 4 срібними та 5 бронзовими нагородами.

Що відомо про наміри Польщі щодо проведення Олімпіади протягом найближчих 20 років

За словами Туска, якого цитує польске видання dzieje.pl, проведене спільно з Україною Євро-2012 досі згадується у ЄС як шедевр організації.

Польський прем’єр також зазначив, що чимала частина інфраструктури у Польщі вже готова до проведення літніх Олімпійських ігор.

Реальна перспектива, з урахуванням попередніх рішень, зобов'язань і декларацій Міжнародного олімпійського комітету, — це 2040 або 2044 рік, - підкреслив Туск.

За словами міністра спорту Польщі Славоміра Нітраса, з організаційної точки зору Польща готова до проведення Олімпіади і вже має частину завершених інфраструктурних об’єктів для цього.

Нітрас підкреслив, що стратегія країни щодо проведення Олімпіади розрахована до 2040 року.

Я сподіваюся, що зиму, весну наступного року ми проведемо у серйозній дискусії зі спортивною спільнотою про те, як зробити так, щоб Олімпіада в Польщі відбулася, була успішною і стала рушієм не тільки для спорту, але й для Польщі в цілому, як це сталося з Євро-2012, - зазначив польський міністр спорту.

Польща завершила Олімпійські ігри-2024 у Парижі на 42 місці в медальному заліку, завоювавши 1 золоту нагороду, 4 срібних та 5 бронзових.

Що відомо про результати виступів українських спортсменів на Олімпіаді у Парижі

Зокрема, у загальному заліку Олімпійська збірна України посіла 22 місце, здобувши 3 золоті, 5 срібних та 4 бронзові медалі.

  • Золото — збірна з фехтування (Ольга Харлан, Юлія Бакастова та Аліна Комащук, Олена Кравацька), Ярослава Магучіх (стрибки у висоту), Олександр Хижняк (бокс).

  • Срібло — Сергій Куліш (стрільба з гвинтівки), Парвіз Насібов (греко-римська боротьба), Ірина Коляденко (вільна боротьба), Анастасія Рибачок і Людмила Лузан (веслування в каное-двійці), Ілля Ковтун (вправи на брусах).

  • Бронза — Ольга Харлан (фехтування), Ірина Геращенко (стрибки у висоту), Михайло Кохан (метання молота), Жан Беленюк (греко-римська боротьба).

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?