Польща прискорила підготовку безпекової угоди з Україною
Категорія
Україна
Дата публікації

Польща прискорила підготовку безпекової угоди з Україною

Польща й Україна
Джерело:  PAP

Голова ради з питань співпраці з Україною Павел Коваль зазначив, що Польща з самого початку війни не припиняє підтримку українців.

Головні тези:

  • Польща надає підтримку Україні в питаннях безпеки та оборони, а також активно працює над угодою з гарантіями безпеки.
  • Ключовий виклик полягає у захисті українських міст та наданні солдатам на передовій підтримки для реальної оборони.
  • Польща може відіграти ключову роль у відновленні України та забезпеченні безпеки регіону.
  • Угода між Україною та США на 10 років забезпечує підтримку Києва в захисті суверенітету та територіальної цілісності.

У Польщі підтримують удари України по стратегічних об'єктах на території РФ

Вже незабаром буде готова угода України і Польщі про гарантії безпеки. Зараз робота над документом проходить завершальну стадію. Про це в інтерв'ю PAP заявив польський депутат і керівник ради з питань співпраці з Україною Павел Коваль.

Зараз прискорюється робота над безпековою угодою між нашими країнами. Незабаром вона буде готова, але ця угода з нашого погляду буде лише доповненням, такою собі вишенькою на торті. Адже весь процес військової підтримки України триває вже понад два роки, і, без сумніву, Польща була першою у цьому процесі, — наголосив він.

За словами Коваля, нині найбільший виклик полягає у захисті українських міст. Крім того, Коваль додав, що потрібно "дати надію солдатам на передовій, що вони отримають підтримку, і дати Україні можливість реальної оборони".

Реальна оборона — це також можливість завдання ударів по стратегічних військових об'єктах на території Росії, — сказав парламентар. Павел Коваль додав, що Польща може відіграти ключову роль у відновленні України.

Україна та США підписали безпекову угоду на 10 років

Угода, підписана на полях саміту "Групи семи" в Італії, має стати кроком на шляху до "майбутнього членства України в НАТО" та підтверджує підтримку Сполученими Штатами Києва в захисті суверенітету й територіальної цілісності.

Для забезпечення безпеки України обидві сторони визнають, що Україна потребує значної військової сили, потужного потенціалу та постійних інвестицій у свою оборонно-промислову базу, які б відповідали стандартам Північноатлантичного Альянсу, — йдеться в тексті договору.

Там також закріплений намір США надавати довгострокову матеріальну, навчальну та консультативну, технічну, розвідувальну, безпекову, оборонно-промислову, інституційну та іншу підтримку для "розвитку українських сил безпеки та оборони, здатних захистити суверенну, незалежну, демократичну Україну і стримати майбутню агресію".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?