Польські фермери повністю перекрили рух вантажівок на чотирьох напрямках
Категорія
Україна
Дата публікації

Польські фермери повністю перекрили рух вантажівок на чотирьох напрямках

блокада
Джерело:  Укрінформ

Польські фермери повністю перекрили рух вантажівок з України до Польщі за напрямами пунктів пропуску “Шегині”, “Ягодин”, “Угринів” та “Устилуг”.

Яка ситуація на кордоні з Україною

Як розповів речник Держприкордонслужби Андрій Демченко у напрямку пунктів пропуску “Ягодин” і “Шегині” фермери пропускають вкрай малу кількість автівок із Польщі в Україну — за минулу добу це 50 та 30 відповідно.

За його словами, станом на ранок вівторка на цих напрямках у чергах на території Польщі загалом перебувають 1 500 вантажівок, найбільше навпроти пункту пропуску “Ягодин”.

Речник нагадав, що в ніч на 9 березня польські фермери припинили блокування в напрямку пункту пропуску “Корчова-Краківець”, однак це, швидше за все, тимчасово, адже з 13 березня вони планують поновити протест. Черга на цьому напрямку станом на ранок — близько 500 вантажівок.

Легкові авто й автобуси скрізь вільно перетинають кордон, для цієї категорії транспорту по той бік кордону рух не обмежується, додав Демченко.

Протести польських фермерів: що відомо

Польські фермери з 9 лютого на кордоні України блокують пункти пропуску для проїзду вантажівок.

Це пункти пропуску: «Дорогуськ — Ягодин», «Гребенне — Рава-Руська», «Медика — Шегині», «Зосин — Устилуг», «Долгобичув — Угринів», «Корчова — Краківець».

Вони вимагають заборонити імпорт української агропродукції й щоб Польща відмовилася від Європейського зеленого курсу.

За цей час вони 5 разів висипали українські агрокультури з вантажних вагонів на колії чи з вантажівок на дороги.

Раніше міністр інфраструктури Олександр Кубраков повідомив, що польські протестувальники та поліція зупиняють на кордоні пасажирські автобуси з українцями.

Згодом польська поліція заперечила затримки пасажирських автобусів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?