У Єврокомісії заявляють про неможливість виконання умов польських фермерів
Категорія
Політика
Дата публікації

У Єврокомісії заявляють про неможливість виконання умов польських фермерів

Протести польських фермерів

Віцепрезидент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс заявляє про неможливість виконання умов польських фермерів, які продовжують блокаду кордону з Україною. 

Чому у ЄК не можуть виконати умови польських фермерів для розблокування кордону з Україною

Домбровскіс зазначає, що навіть за теоретичної згоди із вимогами польських фермерів, залишається незрозумілим, що саме необхідно зробити.

Якщо поглянути на цю ситуацію, вона викликає купу запитань. Адже Польща вже заборонила в односторонньому порядку імпорт українського збіжжя у саму Польщу. Тож виникає запитання, а чому вони протестують проти зерна з України, якщо воно і так під забороною? Забороняти те, що вже й так заборонено? - питається Домбровскіс.

Він підкреслив, що можна сперечатись з приводу законності такої заборони. При цьому представники Єврокомісії надсилали попереджувального листа Польщі, Угорщині та Словаччині.

Єврокомісія готова судитись із Польщею у разі продовження блокування українського кордону

Якщо ситуація там не покращиться, ми також готови йти далі і запускати процедуру порушення проти цих країн, - попереджає віцепрезидент Єврокомісії.

За його словами, у Брюсселі вже запропонували подовження угоди щодо лібералізації торгівлі до червня 2025 року, включили додаткові гарантії щодо таких чутливих сільськогосподарських продуктів, як птиця та цукор.

Вжили інших заходів – наприклад, можливість реагувати в разі порушень в одній або декількох державах-членах ЄС. Тож у певному сенсі ці речі мають заспокоїти фермерів у Польщі. Але робота щодо розв’язання цього питання триває, - підкреслив Домбровскіс.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?