У МЗС Польщі запропонували законний спосіб введення військ НАТО в Україну
Категорія
Світ
Дата публікації

У МЗС Польщі запропонували законний спосіб введення військ НАТО в Україну

війська

Країни Заходу у минулому вже використовували свої армії, щоб долучитись до війни в країні, яка не є членом НАТО. Для цього використали рішення ООН і відправила війська у Корею. 

Як законно ввести війська НАТО в Україну

Що потрібно зробити, щоб військові Північноатлантичного альянсу опинились в Україні, розповів головам МЗС Польщі Радослав Сікорський під час онлайн-трансляції з Сейму.

Сікорський взяв участь у конференції "25 років членства Польщі в Організації Північноатлантичного договору", яка відбулась у Сеймі 8 березня. Політик відреагував на заяву президента Франції Емманюєля Макрона, який зауважив, що європейські війська можуть опинитись в Україні.

Польський посадовець нагадав, що коаліція військ вже діяла проти попередника РФ — Радянського Союзу. Зокрема, це сталось під час Корейської війни 1950-1953 рр. Як з'ясувалось, у світі є структура, яка може організувати такі дії — це ООН.

Почалось все з того, що на початку Корейської війни у ООН підтвердили, що у Кореї відбувається акт агресії. Рішення підтримали навіть не одноголосно — 140 країн зі 190.

Проголосували за те, щоб засудити агресію як неприйнятну. Це не просто заява для преси, це створення правової бази, — пояснив Сікорський.

Після цього сформували міжнародну коаліцію військ кількох країн, які і вступили у бойові дії на боці законного уряду Республіки Кореї.

Саме тому, наголосив очільник польського МЗС, заява Емманюеля Макрона не є "неймовірною". Натомість вона спрямована на президента Росії Володимира Путіна і показує, що Кремль може чекати несподіванка, якщо буде подальша ескалація.

Щоб саме російський президент питав себе, яким буде наш наступний крок, а не щоб він був впевнений, що ми не зробимо нічого креативного, і тому міг планувати свої сценарії.

Що відомо про Корейську війну

Корейська війна — події, які відбувались на Корейському півострові з 1950 по 1953 рр. На боці заколотників діяв Китай та СРСР, на боці демократичного уряду — коаліція військ 16 країн і сили ООН.

В коаліцію увійшли підрозділи низки країн-членів НАТО: США, Великої Британії, Франції, Канади тощо. Війна закінчилась договором про припинення вогню, укладеним 27 липня 1953 року.

Лінію фронту зафіксували на 38-ій паралелі і до сьогодні існує дві країни — Республіка Корея на півдні та КНДР на півночі. СРСР відмовився від війни відразу після того, як помер Генсек Йосип Сталін.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?