Польські фермери розблокували рух вантажівок через пункт пропуску "Ягодин-Дорогуськ"
Категорія
Україна
Дата публікації

Польські фермери розблокували рух вантажівок через пункт пропуску "Ягодин-Дорогуськ"

ДПСУ
Пункт пропуску

З 9 лютого 2024 року пункт пропуску "Ягодин-Дорогуськ" на українсько-польському кордоні був блокований акцією протесту польських фермерів. Сьогодні, 22 квітня 2024 року, о 13:00 протест було завершено, і рух вантажівок в обох напрямках відновлено у звичайному режимі. 

Відновлення руху вантажівок через  "Ягодин — Дорогуськ"

ДПСУ повідомляє інформацію від Прикордонної варти Республіки Польща, що о 13 годині завершилася акція протесту польських фермерів перед пунктом пропуску «Дорогуськ — Ягодин», яка тривала з 9 лютого. 

Оформлення та пропуск через кордон вантажних транспортних засобів в обох напрямках здійснюється у звичайному режимі, — йдеться у повідомленні. 

Прикордонники просять врахувати цю інформацію під час планування своїх маршрутів. 

Страйк польських фермерів на кордоні з Україною: що відомо

9 лютого 2024 року польські фермери розпочали страйк на ділянках кордону, що межують з українськими пунктами пропуску "Ягодин", "Рава-Руська" та "Шегині". 

Протестувальники пропускали лише по одній вантажівці на годину в пунктах пропуску "Ягодин" та "Шегині", а також по дві автівки на годину в напрямку пункту пропуску "Рава-Руська". Гуманітарний вантаж та автобуси виїжджали у звичному режимі. 

Страйк призвів до затримок у роботі пунктів пропуску та черг вантажівок на кордоні. Це спричинило незручності для українських та польських перевізників, а також для людей, які подорожували через кордон.  

Вже 16 січня 2024 року польські перевізники та уряд РП досягли угоди щодо "певних умов" і призупинили протест. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?