Польські фермери страйкують під будівлею Сейму у Варшаві — відео
Категорія
Світ
Дата публікації

Польські фермери страйкують під будівлею Сейму у Варшаві — відео

Страйк
Джерело:  RMF 24

Польські фермери 27 лютого знову почали масштабні протести у центрі Варшави. Вони вимагають у керівництва країни заборонити імпорт української агропродукції.

Польські фермери страйкують у Варшаві

Польські фермери вже кілька тижнів проводять масштабні протести по країні. Вони виступають проти імпорту продовольства з України та проти політики European Green Deal, що накладає на фермерів низку обмежень. Сьогодні страйкувальники протестують у Варшаві.

Про це повідомляє RMF24.

Страйкарі заблокували дороги й вулиці в центрі польської столиці. Також не обійшлося без провокацій: невідомі запалили фаєри на площі Дефілад і розпалили багаття. Очікується, що в протестах візьмуть участь близько 10 тис фермерів.

Страйкарі
twitter.com/farmer_pl

За даними ЗМІ, фермери вже підійшли до Сейму . Вони також планують дійти до офісу прем'єр-міністра Польщі Дональда Туска. Нагадаємо, що фермери повідомляли раніше про заплановані протести.

Протести фермерів у ЄС

22 лютого фермери з Чехії, Словаччини, Польщі та інших країн ЄС влаштували акції протесту вздовж чеських кордонів, заблокувавши деякі пункти пропуску. Вони вимагають зменшення бюрократії та змін у політиці Європейського союзу.

Один зі словацьких фермерів розповів, що сектор стикається зі "ста мільйонами проблем", які шкодять його конкурентоспроможності, найбільша з них — бюрократія.

Блокада німецького кордону розпочалася 25 лютого о 13:00, протестувальники унеможливили рух в обох напрямках на автомагістралі А2 у Свєцько, що переходить у німецьку А12 у Франкфурті-на-Одері.


Цей маршрут важливий для міжнародних перевезень.

Спершу фермери оголосили, що блокада триватиме до 20 березня. Після переговорів з місцевою владою, компаніями та перевізниками вирішили провести добовий попереджувальний страйк — до 13:00 26 лютого.

Не виключено, що блокада буде продовжена, або ж відбудуться чергові блокади.

Німців попередили про страйки і закликають оминати цей шлях. Вантажівкам також радять не користуватися міським мостом між Франкфуртом і Слубіце. Там німецькі торговці та перевізники з 22:00 оголосили про акцію протесту до опівдня 26 лютого.

Блокада польськими фермерами кордону з Україною

Вже кілька тижнів протестувальники з Польщі блокують кордон з Україною. Вони не пропускають вантажівки, чим ускладнюють український експорт.

Фермери незадоволені тим, що українське зерно, яке йде транзитом через Польщу, нібито може залишатись у країні.

Нещодавно прем'єр-міністр України Денис Шмигаль запропонував план із п'яти пунктів для розблокування кордону.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?