Польські фермери висипали українське зерно з вантажного вагону біля ПП "Медика" — відео
Категорія
Україна
Дата публікації

Польські фермери висипали українське зерно з вантажного вагону біля ПП "Медика" — відео

Зерно
Джерело:  Суспільне

Польські протестувальники зранку 20 лютого поблизу ПП "Медика-Шегині" перекрили залізницю та розсипали збіжжя з вантажного вагону на колії.

Польські фермери розсипали зерно біля ПП "Медика-Шегині"

Кореспондентка Суспільного передає, що польські протестувальники перекрили залізницю поблизу пункту пропуску "Медика-Шегині" і розсипали збіжжя з вантажного вагону.

Радіо Свобода передає, що протестувальники перекривали залізничну колію близько 15 хвилин. На відео видно польську поліцію.

20 лютого польські фермери планували заблокувати всі пункти пропуску на кордоні з Україною, а також вузли зв'язку та під'їзди до перевантажувальних залізничних станцій і морських портів.

20 лютого у межах 30-денного загального страйку фермерів ми оголошуємо, що всі акції протесту будуть зосереджені на повній блокаді всіх прикордонних переходів між Польщею та Україною, — заявили протестувальники.

Блокування кордону України

9 лютого польські фермери розпочали блокування доріг у Польщі та пунктів пропуску на польсько-українському кордоні.

Польські фермери заблокували для руху вантажівок 6 з 9 пунктів пропуску на кордоні з Україною: "Ягодин", "Рава-Руська", "Шегині", "Устилуг" та "Угринів", "Краківець".

11 лютого польські фермери перед пунктом пропуску "Ягодин — Дорогуськ" відкрили українські фури і висипали з них зерно. За даними поліції, фермери зірвали митні пломби з трьох вантажівок, які їхали з України у Литву.

18 лютого польські протестувальники заблокували рух пасажирського поїзда №119 Київ — Хелм, де було 260 пасажирів, абсолютна більшість — жінки та діти. Розблокувати рух допомагала поліція.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?