Зеленський розкритикував блокування польськими фермерами кордону з Україною — відео
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський розкритикував блокування польськими фермерами кордону з Україною — відео

Офіс Президента України
Володимир Зеленський

Президент Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні відреагував на блокаду польськими фермерами кордону з Україною. Він зазначив, що через Польщу проходить лише 5% українського агроекспорту.

Зеленський відреагував на ситуацію на кордоні

Президент зазначив, що те, що відбувається на кордоні з Польщею, – не можна сприймати як щось нормальне чи буденне.

Потрібна проста й зрозуміла справедливість. Через польський кордон проходить лише 5% нашого агроекспорту. Тож насправді ситуація не в зерні, а, найімовірніше, в політиці. І під Купʼянськом, неподалік від кордону з Росією, де не стихає ворожа артилерія, новини з кордону з Польщею мають просто знущальний вигляд.

Зеленський зазначає, що потрібні спільні раціональні рішення, щоб вийти з цієї ситуації.

Рішення наші з поляками передусім та всіх у Європі, кого турбує доля Європи.

Ситуація на кордоні з Польщею

9 лютого польські фермери розпочали блокування доріг у Польщі та пунктів пропуску на польсько-українському кордоні.

Польські фермери заблокували для руху вантажівок 6 з 9 пунктів пропуску на кордоні з Україною: "Ягодин", "Рава-Руська", "Шегині", "Устилуг" та "Угринів", "Краківець".

Організатори акції з незалежної профспілки фермерів «Солідарність» заявили, що блокування доріг біля пунктів пропуску триватиме впродовж місяця, до 10 березня.

18 лютого польські протестувальники заблокували рух пасажирського поїзда №119 Київ — Хелм, де було 260 пасажирів, абсолютна більшість — жінки та діти. Розблокувати рух допомагала поліція.

20 лютого протестувальники пригрозили заблокувати усі пункти пропуску на кордоні з Україною. Проте станом на 19 лютого Державна прикордонна служба України не отримувала інформацію від польських колег про повне блокування кордону з 20 лютого.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?