Польські перевізники готують новий протест на розблокованому ПП "Ягодин-Дорогуськ". Він може тривати до березня
Категорія
Світ
Дата публікації

Польські перевізники готують новий протест на розблокованому ПП "Ягодин-Дорогуськ". Він може тривати до березня

ПП "Ягодин-Дорогуськ"
Джерело:  RMF 24

З 18 грудня польські перевізники розпочнуть нову акцію протесту на розблокованому тиждень тому ПП "Ягодин-Дорогуськ". Вона може тривати до 8 березня.

У Польщі відновлять блокаду українського кордону

Наразі у черзі на кордоні перебуває понад 2 тис українських вантажівок. RMF FM пише, що пропускна здатність переходу в Дорогуську становить приблизно 650 вантажівок на добу, тому в черзі опиниться приблизно вдвічі більше водіїв, ніж під час попереднього протесту.

Один із лідерів протесту Павел Озигала підтвердив, що акція може тривати до 8 березня.

Нагадаємо, що Окружний суд у Любліні дозволив протестувальникам відновити акцію після того, як це заборонила місцева влада.

Сьогодні черга в Дорогуську становить 70 кілометрів. Час очікування на реєстрацію – приблизно 100 годин. Черга до переходу з Україною в Гребенному становить 30 км і там близько 500 вантажівок. Час очікування на заїзд - 125 годин.

Що відомо про блокаду українського кордону

16 грудня стало відомо, що у черзі на прикордонному пункті пропуску «Краківець — Корчова» помер водій вантажівки. Водія забрала «швидка», він помер дорогою до лікарні.

До цього у чергах померли ще два водії - перед пунктом пропуску «Дорогуськ — Ягодин» та «Корчова».

11 грудня через пункт пропуску «Ягодин — Дорогуськ» на кордоні Польщі зняли блокаду, яка тривала понад місяць.

Блокада кордону з Україною розпочалося 6 листопада.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?