Помер найстаріший чоловік у світі Хуан Вісенте Перес Мора
Категорія
Світ
Дата публікації

Помер найстаріший чоловік у світі Хуан Вісенте Перес Мора

Хуан Вісенте Перес Мор
Джерело:  online.ua

3 квітня, у віці 114 років, пішов з життя громадянин Венесуели Хуан Вісенте Перес Мора. 2 роки тому його занесли до Книги рекордів Гіннеса як найстарішого чоловіка у світі.

Що відомо про смерть найстарішого чоловіка планети

Першим цю звістку сповістив президент Венесуели Ніколас Мадуро у свої соціальних мережах.

Він висловив співчуття членам родини та друзям покійного дідуся.

Я обіймаю і висловлюю співчуття його сім’ї та всьому місту Ель-Кобре, штат Тачира. Нехай Бог прийме його у своїй святій славі! — йдеться в заяві глави держави.

У книзі рекордів Гіннесса зазначається, 4 лютого 2022 року громадянина Венесуели офіційно визнали найстарішим чоловіком у світі.

На той момент йому було 112 років і 253 дні.

Хто такий Хуан Вісенте Перес Мора

Майбутній старожил народився 27 травня 1909 року в Ель-Кобре (Тачира, Венесуела).

У п’ятирічному віці він почав працювати разом зі своїм татом і братами в сільському господарстві та допомагав у зборі цукрової тростини та кави.

Згодом він став шерифом і відповідав за вирішення земельних і сімейних суперечок, продовжуючи працювати в сільському господарстві.

Варто звернути увагу на те, що у нього є 11 дітей та станом на 2022 рік він мав 41 онука, 18 правнуків і 12 праправнуків.

У травні 2019 року він відсвяткував своє 110-річчя, ставши першим відомим чоловіком-довгожителем із Венесуели. В 2022 році, після смерті 112-річного Сатурніно де ла Фуенте Гарсія з Іспанії, Перес Мора став найстарішим живим чоловіком у світі.

Ба більше, він також потрапив до рейтингу найстаріших чоловіків в історії людства.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?