Помер засновник фестивалю Червона Рута Тарас Мельник
Категорія
Культура
Дата публікації

Помер засновник фестивалю Червона Рута Тарас Мельник

Помер засновник фестивалю Червона Рута Тарас Мельник
Джерело:  online.ua

На 69 році життя раптово помер відомий український музикознавець, засновник та керівник молодіжного фестивалю "Червона Рута" Тарас Мельник.

Джерело: Facebook-сторінка доньки Тараса Мельника Соломії Мельник

Чому раптово помер відомий український музикознавець 

Нещодавно, 17 січня, Тарасу Мельнику виповнилося 68 років.

COVID-19 прийшов по нього, взяв за руку і повів за собою у засвіти. Тато був вірним сином України і все своє свідоме життя він прожив задля неї. Таких людей дуже мало. І це велика втрата для цієї землі, - наголосила Соломія Мельник.

Буквально за декілька днів до смерті батька Соломія писала, що через ускладнення, викликані коронавірусною хворобою, її батько переніс складну операцію, та наче народився вдруге.

Тарас Мельник (фото - facebook.com/solomiia.melnyk)

Вона додала, що Тарас Мельник майже місяць тяжко хворів на COVID-19 та проходив лікування в Ужгороді.

Мій улюблений дядько Тарас Мельник! Дякую вам за ваш тонкий талант, за гумор, за натхнення, за те, що підтримували мене у важкі хвилини мого життя. Я пам'ятаю, як стежила за вашими руками на клавішах фортепіано, а ви сміялися і казали, "Танцюй, Наталочко". Поруч із вами, я завжди відчувала свободу, і я понесу це почуття далі. Коли-небудь, ми знову зустрінемося, і вип'ємо вина, і горітимуть свічки в будинку, і у вікнах буде казкова, українська ніч, і смерті не буде, будемо тільки ми, - написала на своїй сторінці у Facebook племінниця Тараса Мельника Наталія Антонова.

Хто такий Тарас Мельник

  • У 1989 році Мельник разом з Кирилом Стеценком та іншими товаришами організував перший фестиваль україномовної музики "Червона Рута" у Чернівцях.

  • Є кавалером ордену "За заслуги" III ступеня. Його відзначили за вагомий внесок у розвиток українського музичного мистецтва й високий професіоналізм.

У Мельника залишилась дружина Ольга та донька Соломія, що є учасницею відомого гурту Dakh Daughters. Ще одна донька Ярослава трагічно загинула у 2005 році.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?