Помилка чи провокація. ФІФА опублікувала плакат ЧС-2024 з футзалу з гравцем збірної РФ
Категорія
Спорт
Дата публікації

Помилка чи провокація. ФІФА опублікувала плакат ЧС-2024 з футзалу з гравцем збірної РФ

Футзал
Джерело:  online.ua

ФІФА представила офіційний постер чемпіонату світу 2024 з футзалу. На ньому розмістили гравця відстороненої збірної Росії.

Збірну РФ відсторонили від турнірів під егідою ФІФА

Збірна Росії відсторонена від усіх турнірів під егідою ФІФА у зв'язку з військовою агресією проти України. Змагання з футзалу не стали винятком для країни-терористки.

Зображення було на офіційному сайті ФІФА у розділі продажу квитків на чемпіонат світу.

Фото російського футболіста було зроблено на ЧС-2021 у Литві, де росіяни грали без прапора через допінговий скандал. На зображенні присутній гравець збірної країни-агресора Сергій Абрамов.

Сергій Абрамов

Замість герба на футболці росіянина присутній напис "Наши парні". Цілком ймовірно, що дизайнер не розібрався з якої збірної цей футболіст.

Через певний час російського футболіста прибрали з постера та замінили на португальця.

Гравець Португалії

Чемпіонат світу з футзалу 2024 відбудеться в Узбекистані з 14 вересня по 6 жовтня. Збірна України потрапила до числа 24 учасників. Жеребкування відбудеться 26 травня.

Міжнародний олімпійський комітет дозволив росіянам та білорусам виступити на Олімпіаді-2024

Атлети з Росії та Білорусі були допущені до Олімпійських ігор у статусі "нейтральних". А вже у грудні 2023 року Міжнародний олімпійський комітет офіційно дозволив росіянам та білорусам виступити на Олімпіаді-2024.

У відповідь на це рішення МОК в Україні розглядали варіант бойкоту Олімпіади — зокрема, можливість такого сценарію минулого року припускав виконувач обов'язків міністра молоді та спорту Матвій Бідний.

У квітні очільник НОК України Вадим Гутцайт окреслив правила поводження спортсменів з "нейтральними" атлетами на Іграх. Серед них — не тиснути руку, не фотографуватися, не стояти поруч, не розмовляти.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?