Понад 900 бійців "Азову" вже 600 днів знаходяться в російському полоні
Категорія
Україна
Дата публікації

Понад 900 бійців "Азову" вже 600 днів знаходяться в російському полоні

Асоціація родин захисників "Азовсталі"

Вже майже два роки в російському полоні знаходяться понад 900 бійців 12-ї бригади спеціального призначення "Азов" Нацгвардії України.

Бійці "Азову" вже 600 днів перебувають у полоні РФ

Асоціація родин захисників "Азовсталі" повідомляє, що 600 днів понад 900 бійців 12-ої бригади спеціального призначення "Азов" НГУ, які билися з переважаючими силами противника в оточеному Маріуполі, знаходяться у полоні.

Там нагадали, що навесні 2022 року вони виграли час для всієї країни, витягти їх зі страшної неволі — обовʼязок кожного українця.

Памʼятаємо про наших полонених побратимів та про їхній чин. І робимо все, аби вони повернулися додому. Їхня свобода — наша найбільша мотивація.

Нагадаємо, що 16 травня 2022 року командир "Азову" Денис Прокопенко повідомив з "Азовсталі", що наказ вищого військового командування для збереження життів особового складу виконано.

Потім стало відомо, що з території заводу виїхало близько 10 автобусів з українськими військовими.

У червні 2022 року Зеленський повідомив, що у російському полоні опинились понад 2,5 тисячі українських бійців із заводу "Азовсталь".

РФ використовує українських полонених як психологічну зброю

Керівник пресслужби Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Петро Яценко розповів журналісту online.ua, що кожна друга родина отримувала дзвінки, де полонені українські військові закликали до мітингів.

Вони почали надходити ще в 22-му році, але це не було так масово.Є такі військові підрозділи, родичі, які фактично масово отримують такі дзвінки і повідомлення, і ця робота з російської сторони велася ще давно. Зараз, після цього відтермінування обмінів, вона почалася з новою силою.

За словами Яценка, українськи полонених примушують повторювати один і той самий наратив.

Тобто, ми розуміємо, що це організована кампанія. Наратив такий, що, мовляв, подивіться: мене готові обміняти, але нібито Україна не хоче забирати. І ви маєте тиснути на уряд, ви маєте робити якісь акції.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?