Попри війну. Ізраїль знову постачає воду до Гази
Категорія
Світ
Дата публікації

Попри війну. Ізраїль знову постачає воду до Гази

Газа
Джерело:  The Times of Israel

Відновлено роботу другого з трьох водопроводів від Ізраїлю до Гази. Тепер поставки води досягли половини того, що постачав Ізраїль до атаки ХАМАС.

Ізраїль поставляє воду до Гази

Ізраїль відновив роботу другого з трьох водопроводів, якими здійснюється водопостачання Сектору Гази.

Про це повідомляє The Times of Isrаel.

Тепер на територію, керовану рухом ХАМАС, надходитиме загалом близько 28,5 млн літрів води на день.

Координатор урядової діяльності на територіях повідомив, що вчора вони знову відкрили трубопровід.

Поставки в обсязі 28,5 млн літрів на день становлять трохи більше половини від приблизно 49 млн літрів на день, які постачав Ізраїль до війни.

Війна в Ізраїлі: що відомо

7 жовтня бойовики ХАМАС вторглися на територію Ізраїлю. Після цього Ізраїль розпочав операцію проти терористів. Її наступним етапом може стати наземна операція у Секторі Газа.

Водночас евакуація з Сектора Гази була неможливою, оскільки анклав фактично був заблокований. Єгипет від початку бойових дій не відкривав КПП "Рафах".

Під час візиту на Близький Схід держсекретар США Ентоні Блінкен анонсував, що пункт пропуску відкриють, аби евакуювати людей з Гази, а вже 21 жовтня КПП відкрили, щоб іноземні громадяни могли покинути Сектор.

Пізніше Ізраїль пообіцяв знищити терористичне угруповання ХАМАС, яке править сектором Газа, на помсту за найсмертельніший напад на єврейське громадянське населення з часів Голокосту.

Ізраїль заявив, що не буде жодного гуманітарного прориву в облозі сектора Газа доти, доки всі заручники, захоплені ХАМАСом, не будуть звільнені.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?