Поразка України у війні спричинить світовий економічний колапс — керівник JPMorgan
Категорія
Економіка
Дата публікації

Поразка України у війні спричинить світовий економічний колапс — керівник JPMorgan

Танк ЗСУ
Джерело:  The Wall Street Journal

За словами очільника найбільшого банківського холдингу у США JPMorgan Джеймі Даймона, у разі перемоги окупаційної армії РФ в Україні може занурити світ у безлад та спричинити катастрофу у світовій економіці. 

Як розв’язана Росією війна в Україні впливає на світову економіку

Це може стати потенційною катастрофою, — прогнозує Джеймі Даймон.

Він підкреслив, що окупаційна армія РФ здійснила напад на демократичну та суверенну державу і погрожує застосуванням ядерної зброї аби обмежити опір власній агресії.

У нас ніколи раніше не було ядерного шантажу, і це також вчить весь світ, що, можливо, мати ядерну зброю — це дуже добре, тому що люди будуть тебе боятися — ти можеш знущатися з сусіда, якщо тобі цього хочеться, — зазначив очільник JPMorgan.

За його словами, у разі перемоги злочинної армії РФ в Україні, інші країни плекатимуть сумніви у здатності США забезпечити їх повноцінну безпеку.

Як ймовірність перемоги РФ в Україні вплине на світову перемогу

Я трохи стурбований тим, що якщо Росія виграє цю війну, ви побачите, як світ увійде в невеликий хаос, оскільки люди перебудовуватимуть альянси та економічні відносини, — прогнозує Даймон.

Журналісти видання зазначають, що американський банкір вже досить давно висловлює стурбованість геополітичною ситуацією.

Геополітична ситуація є, мабуть, найскладнішою і найнебезпечнішою з часів Другої світової війни, — підкреслює глава JPMorgan.

Журналісти нагадали, що у вересні минулого року Даймон назвав російсько-українську війну найбільшою небезпекою для світу.

Він наголосив, що ця боротьба може стати "точкою перелому для вільного демократичного світу", і додав, що не існує "жодних правил гри" для навігації в теперішніх геополітичних перестрілках.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?