Порошенко вніс заставу за ексрозвідника Романа Червінського
Категорія
Україна
Дата публікації

Порошенко вніс заставу за ексрозвідника Романа Червінського

Порошенко вніс заставу за ексрозвідника Романа Червінського
Джерело:  online.ua

Народний депутат Петро Порошенко вже вніс всю заставу — 9 мільйонів гривень — за ексрозвідника Романа Червінського.

Головні тези:

 

  • Червінський перебував у службі розвідки та спецоперацій України, але потрапив у скандал через підозру у викраденні російського літака.
  • Слідство вважає, що дії Червінського надали Росії інформацію, яка призвела до ракетного удару по аеродрому та загибелі військовослужбовців.
  • У лютому 2023 року Червінському також пред'явили підозру у вимаганні хабаря у 100 тисяч доларів, видаючи себе за посадовця.
  • Внесення застави Порошенком може сприяти виходу Червінського на волю після року утримання в СІЗО.

Порошенко вніс заставу за Червінського

Не міг чекати, тому вся застава в розмірі 9 мільйонів гривень за свободу Романа Червінського внесена ще вранці. Сподіваюся, що після року знущань та незліченної кількості судових засіднь він сьогодні буде на волі, — заявив 5-тий президент України Порошенко.

Напередодні Червінському змінили запобіжний захід на тримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі 9 мільйонів гривень. Він фігурує, зокрема, у справі про обстріл аеродрому на Кіровоградщині.

Що відомо про справу Червінського

Роман Червінський служив у підрозділі Сил спеціальних операцій України та займався діяльністю партизанів на окупованих територіях країни. Червінський обіймав керівні посади у воєнній розвідці, а також у Службі безпеки України.

Зараз Роман Червінський перебуває в СІЗО. 21 квітня 2023 року він отримав підозру у справі про невдале викрадення російського літака у квітні — липні 2022 року.

Слідство вважає, що він і ще кілька військових вирішили провести «операцію» з викрадення російського літака без згоди держорганів і спецслужб. За даними СБУ, їхні дії дали Росії дані про розміщення пілотів й українських літаків на аеродромі «Канатове» в Кіровоградській області.

23 липня 2022 року російські війська завдали ракетного удару по аеродрому «Канатове» — тоді загинув командир військової частини, 17 захисників були поранені, а два українські винищувачі знищені.

28 грудня 2023 року Роману Червінському повідомили про нову підозру. Слідство вважає, що чоловік намагався отримати $100 тисяч,м видаючи себе за впливового посадовця Державної фіскальної служби.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?