Пошкоджене судно РФ з вибухонебезпечним вантажем налякало країни ЄС
Категорія
Події
Дата публікації

Пошкоджене судно РФ з вибухонебезпечним вантажем налякало країни ЄС

Судно Ruby
Джерело:  BBC

Через територіальні води Великої Британії має пройти пошкоджене судно Ruby під прапором Мальти з 20 тис метричних тон аміачної селітри з Росії.

Головні тези:

  • Пошкоджене судно Ruby під прапором Мальти з аміачною селітрою з Росії на борту викликає серйозне занепокоєння країн ЄС.
  • Судно має пошкодження, але продовжує переміщення, викликаючи занепокоєння щодо безпеки.
  • Країни Європейського Союзу заборонили судну Ruby вхід до своїх портів через російську аміачну селітру.
  • Незважаючи на існуючі пошкодження, судно планує пришвартуватися на Мальті, але чиновники відмовляють через вибухонебезпечний вантаж.
  • Є пропозиція повернути пошкоджене судно в Росію для запобігання подібним інцидентам.

Що відомо про потенційну загрозу пошкодженого судна Ruby з російською аміачною селітрою на борту

Зазначається, що у четвер, 26 вересня, судно Ruby перебувало приблизно за 26 км від узбережжя Англії і лише за кілька кілометрів від кордону Великої Британії.

Журналісти видання підкреслюють, що на борту судна перебуває 20 тис метричних тонн аміачної селітри, що приблизно у 7 разів перевищує аналогічну кількість цього вибухонебезпечного матеріалу, який у 2020 році спричинив потужний вибух у порту Бейрута на території Лівану.

Немає жодних припущень, що вантаж, який використовується як добриво, становить будь-яку безпосередню небезпеку, - підкреслюється у матеріалі видання.

Пошкоджене судно Ruby з російською аміачною селітрою налякало країни ЄС
Судно Ruby

За інформацією берегової охорони Великої Британії, із судном підтримується зв’язок і проводиться моніторинг його переміщення через британські води.

Судно супроводжує буксир супроводу, і, як очікується, воно заправиться в морі.

Що відомо про занепокоєння країн ЄС пошкодженим судном з російською аміачною селітрою на борту

Це судно викликало занепокоєння у низці країн ЄС. Ruby під прапором Мальти вийшло з російського порту Кандалакша поблизу Фінляндії у липні.

За даними VesselFinder, на початку вересня судно робило зупинку у порту Тромсе на півночі Норвегії.

Представники норвезького морського управління зазначають, що Ruby має пошкодження корпусу, гвинта і керма, однак залишається придатним для плавання.

Судно мало зайти до одного з портів Литви, однак прем’єр-міністр цієї країни заборонив Ruby заходити в країну із вибухонебезпечним вантажем.

Воно також потрапило в заголовки, коли пройшло повз Данію.

Нікому не потрібен цей корабель через вантаж. Найкращим виходом для цього корабля було б повернутися в Росію, звідки він прийшов, - заявив аналітик з питань оборони в Nordic Defense Analysis і колишній військово-морський офіцер Єнс Венцель Крістофферсен.

Дані MarineTraffic показали, що Ruby прямував до Марсашлокка на Мальті. Однак чиновники повідомили місцевим ЗМІ, що не дозволять судну пришвартуватися через вантаж.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?