Постачала деталі ракет до РФ. Суд США визнав винною блогерку Пузирьову
Категорія
Світ
Дата публікації

Постачала деталі ракет до РФ. Суд США визнав винною блогерку Пузирьову

United States Attorney's Office
Суд США

Російська блогерка Христина Пузирьова зробила зізнання в американському суді. Жінка з компаньонами порушила санкції проти РФ і продавала країні-агресорці компоненти для ракет. 

У США судять порушників санкцій проти РФ

Американський суд визнав винною російську блогерку Христину Пузирьову в порушенні санкцій проти РФ і постачанні деталей для ракет. Їй загрожує тюремний термін.

Про це повідомляє Міністерство юстиції США.

У федеральному суді в Брукліні Христина Пузирьова визнала себе винною у змові з метою відмивання грошей за її роль у багатомільйонній схемі з відправлення компонентів, які використовуються в неназваних літальних апаратах, системах керованої ракетної зброї та іншій зброї, суб'єктам, які підпадають під санкції, в Росії.

Зазначається, що компоненти, відправлені з порушенням законодавства про експортний контроль і санкції, пізніше було виявлено на російських збройових платформах і в обладнанні радіотехнічної розвідки в Україні.

При винесенні вироку Пузирьовій загрожує до 20 років позбавлення волі.

Христина Пузирьова та її співобвинувачені, ймовірно, придбали та відправили електроніку американського виробництва на мільйони доларів, щоб підтримати Кремль у його триваючих атаках на Україну, – уточнили американські правоохоронці.

Її змова з відмивання грошей була безпосередньо пов'язана з 298 поставками обмежених технологій на суму 7 млн дол на поле бою в Росії.

Пузирьова та її чоловік, обвинувачений Микола Гольцев, неодноразово приїжджали з Канади, щоб зустрітися з підсудним Салімджоном Насриддіновим у Брукліні. Під час таких поїздок Пузирьова використовувала численні банківські рахунки для здійснення фінансових операцій у рамках своєї схеми.

Уряд конфіскував 20 тис дол готівкою з номера нью-йоркського готелю, в якому був заарештований обвинувачений. Загалом уряд конфіскував близько 1,68 млн дол у зв'язку з цією експортною схемою, – йдеться у повідомленні.

Росія обходить санкції

На початку січня президент Володимир Зеленський уже заявляв, що Росія навчилася обходити західні санкції, які проти Москви запровадили за повномасштабне вторгнення в Україну.

Також Politico писало, що Росії значною мірою вдається обходити санкції у сфері технологій. Це дає змогу Москві виробляти зброю і продовжувати війну проти України.

Нещодавно у Сполучених Штатах Америки затримали бізнесмена, який в обхід санкцій постачав російським компаніям, пов'язаним із ФСБ, напівпровідники. Йому загрожує до 20 років в'язниці.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?