Повернення H&M. У Києві відкрилися два магазини шведського бренду — фото
Категорія
Економіка
Дата публікації

Повернення H&M. У Києві відкрилися два магазини шведського бренду — фото

H&M у Києві
Джерело:  РБК Україна

9 листопада до України повернувся шведський рітейл H&M. Два магазини було відкрито у ТРЦ Києва.

H&M відкрилися у Києві

В Україні з 9 листопада знову почали працювати магазини H&M. Вперше з початку війни двері закладів цієї популярної марки відчинилися відразу у двох торгових центрах Києва.

Це ТРЦ Lavina Mall та Respublika Park.

У Lavina Mall – великий магазин площею 3000 кв м. Саме там у 2018 році відкрився найперший H&M в Україні. У цьому закладі запрацюють усі відділи: одяг, аксесуари, товари для дому H&M Home.

Тим часом модники зібралися біля магазинів у ТРЦ Києва на час відкриття магазинів і радісно вітали відчинені двері торгових точок.

Додамо, що касири та консультанти не повідомляють, чи виплачували їм зарплатню протягом часу, коли магазин був закритий.

У нас тільки маркетинг може на це може відповісти. Будь-який коментар у магазині заборонений, – сказала співробітниця.

Також зазначимо, що з 10 ранку у магазин пускали всіх охочих. Але близько 11:00, щоб уникнути черг безпосередньо на касі, до H&M в Respublika Park почали пропускати "партіями". Через це черга вишикувалась на вході до торгової зали.

Повернення шведського бренду в Україну

До початку повномасштабної війни в Україні працювали дев’ять магазинів H&M. 24 лютого 2022 року всі вони закрилися.

У серпні 2023 року H&M Group заявили, що планують поступово відкрити більшість магазинів в Україні з листопада 2023 року. Відповідний пресреліз опублікували на День Незалежності на глобальному сайті H&M Group.

У жовтні з’явилася інформація про відкриття п’яти із шести магазинів, що розташовані в київських ТРЦ Retroville, Lavina Mall, Respublika Park, Dream Town, River Mall й у львівському Victoria Gardens.

Редакція The Village Україна звернулася по коментар до українського офісу H&M, а також до Міністра закордонних справ Дмитра Кулеби, щоб розпитати про деталі перемовин щодо повернення глобальних брендів.

У МЗС кажуть, що перемовини з провідними міжнародними брендами щодо їхнього повернення до України систематично ведуть із травня 2022 року.

Ми підтримуємо постійний контакт з IKEA, H&M, Inditex (Zara, Bershka, Massimo Dutti, Stradivarius, Pull&Bear). Як один із найбільш успішних результатів можу навести приклад торішнього повернення McDonald’s. Це все відбувається завдяки дипломатичній роботі та публічним кампаніям, – коментує Дмитро Кулеба.

Повернення міжнародних компаній посилює економіку України, адже це сплачені податки в державний бюджет, нові робочі місця, оренда приміщень, підвищення попиту на робочу й інтелектуальну силу, сервіс тощо.

Це також сигнал упевненості в перемозі України та надійності партнерства з нашою державою, – додає Кулеба.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?