«Повернись живим» передали ГУР безпілотний комплекс PD-2. Для чого він потрібен
Категорія
Україна
Дата публікації

«Повернись живим» передали ГУР безпілотний комплекс PD-2. Для чого він потрібен

ГУР
PD-2

Спецпризначенцям Головного управління розвідки Міністерства оборони України передали безпілотний авіаційний комплекс PD-2.

Що відомо про новий авіаційний комплекс PD-2

Як повідомляє ГУР, безпілотний авіаційний комплекс має робочий радіус до 180 км, денну камеру з 30-кратним зумом, тепловізійну оптику з 5 кратним зумом.

Також він здатний здійснювати трекінг цілі у режимі реального часу з відстані у 5 кілометрів.

Комплекс складається із двох БпЛА:

  • мобільного пункту управління;

  • наземної станції.

Вартість БпАК разом з додатковими елементами складає 29 мільйонів 921 тисячу 679,17 грн.

Оператори ГУР МО України невимовно радіють та дякують усім громадянам, які продовжують підтримувати українське військо. Наша вдячність також адресована волонтерам із фонду "Повернись живим” - це вже другий придбаний та переданий ними для воєнних розвідників БпАК PD-2, - додає ГУР.

Також разом із комплексом ГУР отримало повнопривідний мікроавтобус із вмонтованим пунктом керування безпілотниками.

Тож вдень і вночі, в холод та спеку розвідники продовжать фіксувати й передавати координати ворожих російських цілей для їхнього подальшого знищення наявною в Сил оборони України далекобійною зброєю, - додає пресслужба.

ЗСУ отримають сотні дронів

Як розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, на фронт відправили понад 900 дронів. У партії вже відомі українцям "Мавіки", "Вампіри" та Avenger.

Також на фронт відправили секретні дрони, їх характеристики та переваги поки не розкривають.

Також передаємо сотні дронів, про які наразі розповідати не варто. Проте окупанти відчують на собі силу інновацій, - наголосив Федоров.

Велика частина безпілотників, які відправили на фронт, українського виробництва.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?