Повітряні сили заперечили укладання угоди з Австралією про отримання винищувачів F/A-18 Hornet
Категорія
Україна
Дата публікації

Повітряні сили заперечили укладання угоди з Австралією про отримання винищувачів F/A-18 Hornet

F/A-18 Hornet
Джерело:  Юрій Ігнат

У Повітряний силах спростували інформацію ЗМІ, що Україна відмовилася від отримання австралійських винищувачів F/A-18 Hornet, назвавши їх “летючим сміттям”.

Україна нібито відмовилась від австралійських винищувачів

Австралійська газета Australian Financial Review 30 січня написала, що високопоставлений чиновник ВПС України нібито сказав австралійцям, що він не зацікавлений у постачанні 41 знятого з користування винищувача F/A-18 Hornet.

Більше того, анонімний посадовець начебто сказав: «Ми не хочемо вашого летючого сміття».

Це нібито зруйнувало угоду про постачання F/A-18, які б «зараз літали над Україною».

Ще однією причиною видання називає побоювання України не впоратися з двома типами іноземних винищувачів, оскільки тоді Україна вже почала переговори з США та країнами ЄС про постачання F-16.

Реакція Повітряних сил

Речник Повітряних сил Юрій Ігнат у Фейсбук відреагував на один з дописів про цей матеріал. Він сказав, що Україна взагалі не укладала з Австралією угоду щодо передачі винищувачів F/A-18 Hornet.

Не знаєте — не триндіть! (...) Ми йдемо по єдиній доступній стежині до західних літаків. Наскільки це можливо!

Фото: скриншот

Нагадаємо, що Україна цього року отримає винищувачі F-16, однак точного терміну ще немає. Україна має отримати від Нідерландів 42 американських винищувачів F-16, а від Данії – 19 літаків.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?