Пожежа в екопарку "Осокорки". Поліція розслідує умисний підпал
Категорія
Україна
Дата публікації

Пожежа в екопарку "Осокорки". Поліція розслідує умисний підпал

Поліція Києва
Київ

Поліція Києва розпочала кримінальне провадження за фактом пожежі на території ландшафтного заказника «Осокорківські луки», яка сталася ввечері 5 березня.

Розслідування пожежі в екопарку Осокорки

За попередніми даними вогнем знищено близько трьох гектарів сухостою. Працівникам Державної служби з надзвичайних ситуацій пожежу вдалося локалізувати.

За вказаним фактом слідчі поліції столиці розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 252 Кримінального кодексу України — Умисне знищення або пошкодження територій, взятих під охорону держави, та об'єктів природно-заповідного фонду.

На часі встановлюються причини загоряння, особи, які можуть бути причетними до пожежі, а також сума завданих збитків.

Раніше начальник КМВА Сергій Попко заявив, що напередодні звернувся до правоохоронців щодо розслідування події.

За попередніми даними, вигоріло близько 3 гектарів території, зокрема і частина ландшафтного заказника "Осокорківські луки". Якої саме шкоди наніс вогонь системі заповідних водно-болотних угідь з’ясують екологи.

Територія має природоохоронний статус — знищення флори та фауни там суворо заборонено. За такі дії, кримінальний кодекс України передбачає штраф 8,5 млн грн або позбавлення волі на 3 роки.

Пожежа в екопарку Осокорки

Пожежа сталася 5 березня, близько 19:00, на території Дарницького району міста Києва між озерами Небреж та Тягле.

Її було локалізовано о 23:15 та ліквідовано — о 23:57. Рятувальники зафіксували, що сталося загоряння сухої трави та очерету на відкритій території.

Гасіння пожежі було ускладнено підтопленням під’їзних шляхів.

В екопарку зазначили, що пожежа виникла на ділянці, яка межує із забудовою Stolitsa Group. Активісти стверджують, що це підпал.

Кілька днів тому невідомі писали нам в чат про підпал і потім видалили повідомлення! Таким чином знищуються все живе, щоб потім було легше розширювати забудову!

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?