ППО для України. Бельгія надасть 200 млн євро у межах німецької ініціативи
Категорія
Україна
Дата публікації

ППО для України. Бельгія надасть 200 млн євро у межах німецької ініціативи

ЗРК
Джерело:  rtbf.be

26 квітня Бельгія оголосила про фінансову допомогу з посилення української протиповітряної оборони.

Бельгія посилить українську ППО

Міноборони Бельгії постачатиме ракети для систем протиповітряної оборони з власних запасів і виділить 200 млн євро для участі в ініціативі Німеччини щодо постачання систем протиповітряної оборони.

Про це повідомляє телеканал RTBF.

Ми залишатимемося мобілізованими в найближчі тижні, щоб підтримати Україну: коли Росія припинить своє вторгнення і поступиться незаконно окупованими територіями, ми ніколи не перестанемо повторювати наше прохання про припинення бойових дій і повернення до політико-дипломатичного діалогу, — додала міністр оборони Людивін Дедондер.

Бельгія надасть Україні винищувачі F-16

Західні партнери заявили про створення авіаційної коаліції для передачі державі сучасних винищувачів, зокрема F-16.

Бельгія передасть Україні винищувачі F-16 у 2024 році.

Зазначається, що надання винищувачів має бути профінансовано за рахунок доходу від заморожених російських активів, а не за рахунок бельгійських платників податків.

Німецька ініціатива з посилення української ППО

Уряд Німеччини виступив з новою ініціативою щодо надання Україні додаткових систем ППО. Ця ініціатива спрямована на надання Україні ще більшої підтримки у сфері протиповітряної оборони.

Як повідомляється, ініціатива "негайні дії протиповітряної оборони" спрямована на "надання Україні ще більшої підтримки у сфері протиповітряної оборони якомога швидше".

З цією метою міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок та міністр оборони Борис Пісторіус зв'язалися з партнерами.

Як розповів речник німецького МЗС, адресатами є союзники в НАТО та Європейському союзі, а також треті країни. При цьому інших деталей ініціативи речник не розкрив.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?