ППО збили кілька спрямованих на Київ кремлівських ракет
Категорія
Україна
Дата публікації

ППО збили кілька спрямованих на Київ кремлівських ракет

ППО збили кілька спрямованих на Київ кремлівських ракет
Джерело:  online.ua

Мер української столиці Віталій Кличко повідомив про знищення системами ППО кількох ракет, випущених кремлівською армією у напрямку Києва. 

Джерело: Всеукраїнський телемарафон

Що відомо про спроби окупантів завдати ракетних ударів по Києву 

Дякуючи нашим Збройним силам, декілька ракет було збито на підльоті до Києва. Ніяких вибухів не відбувалось в столиці України. Тому можу сказати, що сьогоднішній день почався нормально, без будь-яких інцидентів, - зазначив Кличко.

Спікер командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат повідомив, що загалом за ранок 11 жовтня українські сили ППО ліквідували 18 випущених по території України кремлівською армією ракет.

Ворог продовжив атакувати зі стратегічних бомардувальників з Каспію та інших регіонів Росії. Зранку ворог продовжив атаку дронами камікадзе, знищено 8 цих дронів в Одеській та Миколаївській області. А коли піднялися бомбардувальники, то завдали ударів. Було дві хвилі. Зранку 4 ракети знищили на півдні, і за свіжою інформацією, знищено ще 14 ракет. Тобто маємо сьогодні 18 знищених крилатих ракет, - наголошує Ігнат.

За словами міністра оборони Олексія Резнікова, масована ракетна атака кремлівської армії по великих містах та критичній інфраструктурі матиме серйозні наслідки для Москви.

Для масованого обстрілу російськими військами цивільних об'єктів у мирних українських містах є перевірене історією визначення: це гірше ніж злочин – це помилка. Це помилка, до якої Кремль змусили успіхи наших воїнів. Усі, хто віддавав злочинні накази вдарити ракетами і дронами, неодмінно будуть покарані. Хочу звернути увагу на такий аспект, - зазначає Резніков.

За словами міністра, кремлівська окупаційна армія від початку повномасштабної війни завдає ударів по об'єктах критичної інфраструктури, житлових будинках, школах і лікарнях в Україні.

Проте масована атака, яка сталася в понеділок, 10 жовтня, красномовно свідчить про розгубленість і знервованість Росії.

По-перше, Москва не досягла жодної військової мети. Жодної. Навпаки – наші захисники і захисниці отримали додаткову мотивацію швидше вигнати ворога, який обстрілює міста в тилу, де живуть їхні близькі, - наголосив Резніков.

Міністр зауважив, що наразі вже не потрібно жодних додаткових аргументів до твердження, що Росія - терористична держава. Всі, хто після масованого удару по Україні спробує співпрацювати з РФ, заперечувати терористичну сутність московського режиму, матимуть "очевидні проблеми з поясненнями".

Крім того, якщо протягом останніх місяців українській стороні доводилося шукати способи не допустити "втоми" партнерів від війни в Україні, то "тепер росіяни все зробили за нас".

На думку міністра оборони, вони продемонстрували, що свідомо влаштовують гуманітарну кризу, яка вплине не тільки на Україну, а й на всю Європу.

Знищення інфраструктури життєзабезпечення може спровокувати нові хвилі біженців. Сотні тисяч людей, які повернулися з Європи, можуть бути змушені знову шукати там порятунку. До них приєднаються мільйони. Адже руйнування енергосистеми – це не тільки про опалення. Це про їжу і воду, каналізацію, про хвороби і усі супутні наслідки, - попереджає Резніков.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?