Правляча партія Грузії не підтримала резолюцію ПАРЄ щодо визнання Путіна диктатором
Категорія
Світ
Дата публікації

Правляча партія Грузії не підтримала резолюцію ПАРЄ щодо визнання Путіна диктатором

Грузія
Джерело:  Ехо Кавказу

Правляча партія Грузії вирішила не голосувати під час засідання Парламентської асамблеї Ради Європи за резолюцію, в якій російського диктатора Володимира Путіна визнали диктатором.

Правляча партія Грузії не підтримала резолюцію ПАРЄ щодо визнання Путіна диктатором

За цю резолюцію в ПАРЄ проголосувала тільки представниця опозиційної партії "Громадяни" Кетеван Туразашвілі. При цьому члени політичної партії "Грузинської мрії" не брали участі в голосуванні.

Глава делегації "Грузинської мрії" в ПАРЄ Іраклій Чіковані розповів, що частина представників партії влади перебувають у Польщі як спостерігачі на парламентських виборах, що відбудуться 15 жовтня, а в нього самого нібито були "інші справи". При цьому він додав, що в попередні роки грузинські депутати також у різному складі були присутніми на голосуваннях у ПАРЄ.

Чиновник заявив, що для Грузії є сенс щось обговорювати з Росією або про неї "тільки через одне завдання - відновлення територіальної цілісності та становище наших громадян на окупованих територіях".

Водночас відповідаючи на запитання журналістів про те, чи згоден він сам, що Росія стала диктатурою, Чіковані заявив, що в Росії "є проблеми, пов'язані з повноцінною дією демократії".

ПАРЄ визнала Путіна диктатором

Парламентарі одноголосно прийняли резолюцію про визнання Росії диктатурою.

Асамблея підкреслила, що Володимир Путін обіймає владу як президент або прем’єр-міністр з 2000 року.

Поправки до російської Конституції в липні 2020 року продовжили його потенційний президентський термін до 2036 року.

Переважна влада президента, яка є результатом надзвичайно тривалого терміну перебування на посаді, у поєднанні з відсутністю будь-яких систем стримувань і противаг, таких як сильний парламент, незалежна судова система, вільні ЗМІ та активне громадянське суспільство, перетворили Російську Федерацію на де-факто диктатуру, - заявили парламентарі.

Також в ПАРЄ закликали припинити будь-які контакти з Путіним після закінчення його нинішнього президентського терміну, за винятком гуманітарних контактів і у випадку прагнення до миру.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?