Представниця фейкової діаспори накинулася на військових з брехливими звинуваченнями
Категорія
Україна
Дата публікації

Представниця фейкової діаспори накинулася на військових з брехливими звинуваченнями

Зоя Кускова
Джерело:  Поштар

Скандальна харків'янка Зоя Кускова, яка називає себе “провідним аналітиком” ютуб-каналу Diaspora UA та раніше була активісткою “Партії Шарія”, почала звинувачувати бійців ЗСУ та волонтерів у тому, що вони нібито “заробляють на війні”.

Хто така Зоя Кускова та що про неї відомо

Журналістам вдалося дізнатися, що одіозна харків'янка має зв’язки з сім’єю колишнього регіонала Володимира Кацуби, якого вважають фінансистом «Партії Шарія».

Ба більше, також стало відомо, що Зоя Кускова разом з Жихарєвим Богданом Ільдар Огли (одним зі спонсорів політсили Геннадія Кернеса) заснувала ГО “Харківщина разом”.

Що важливо розуміти, саме ця ГО стала однією з ланок складного ланцюга, за допомогою якого Володимир Кацуба фінансував політсилу агента Кремля Анатолія Шарія.

Окрім того, Кускова якимось чином також стала “провідним аналітиком” Youtube-каналу Diaspora UA. Останній славиться використанням практично всього пропагандистського арсеналу РФ.

Найчастіше зрадниця поширює у своїх соцмережах такі російські наративи:

  • війна триває, бо на ній заробляють (політики, активісти, волонтери, рептилоїди…)

  • Зеленський і Байден не йдуть на нормальні перемовини з республіканцями, бо не хочуть перемоги України.

  • українській владі потрібна тривала війна.

Також Зоя Кускова особисто почала звинувачувати наших захисників у тому, що вони “заробляють на війні”.

Військовий та громадський активіст Сергій Гнезділов уже опублікував відповідний скриншот.

Зоя Кускова ображає бійців ЗСУ
Фото: скриншот

Що відомо про діяльність агентів Кремля з Diaspora UA

Diaspora UA позиціонує себе як "групу волонтерів" – громадян США, родом з України, яка запрошує "до дискусії про події, які відбуваються в Штатах та нашій країні на тлі російсько-української війни.

Однак в складі цієї групи дуже багато росіян, наближених безпосередньо до Путіна. Насамперед йдеться про колишнього радника диктатора Андрія Ілларіонова та ексдепутатку від “Єдиної Росії” Марію Максакову-Ігенбергс.

Харків'янка Зоя Кускова у Diaspora UA відповідальна за створення фейків у форматі псевдоаналітики.

До прикладу, нещодавно вона опублікувала ролик з красномовною назвою “Справжні цілі поїздки Зе в США”.

У відео пропагандистка звинувачує Володимира Зеленського у тому, що йому вдалося домовитися з Джо Байденом про виділення коштів на відновлення України.

Чому це погано – вона не пояснює.

Ба більше, Кускова навіть критикує інвестиції в Україну. Аргумент: якщо хтось хоче інвестувати в Україну не чекаючи перемоги, то це означає, що інвестор згоден на перемогу Росії…

Однак найбільше уваги зрадниця приділяє українському дипломатичному представництву в США, а Оксану Маркарову змальовує абсолютним злом. Знову ж таки – без жодних доказів та пояснень.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?