Прем'єр Британії вирушив до Ізраїлю з дводенним візитом — яка мета
Категорія
Світ
Дата публікації

Прем'єр Британії вирушив до Ізраїлю з дводенним візитом — яка мета

Сунак
Джерело:  BBC

Прем'єр-міністр Британії Ріші Сунак вирушив із дводенним візитом на Близький Схід. Насамперед він прилетить до Ізраїлю, де зустрінеться з прем'єр-міністром Біньяміном Нетаньяху та президентом Ісааком Херцогом.

Прем'єр Британії вирушив до Ізраїлю з дводенним візитом

Повідомляється, що візит Сунака триватиме два дні, він також має намір відвідати й інші країни регіону.

Смерть кожного мирного громадянина – це трагедія, а, починаючи з жахливого теракту, скоєного ХАМАС, занапащено вже занадто багато життів. Удар по лікарні Аль-Ахлі має стати переломним моментом для всього світу, поштовхом до того, щоб разом уникнути небезпечної ескалації конфлікту". Я подбаю про те, щоб Сполучене королівство було в авангарді цих дій, - йдеться у заяві прем'єр-міністра.

У ході візиту Сунак також планує обговорити з керівництвом Ізраїлю швидкий допуск гуманітарної допомоги в Сектор Газа, а також про можливість евакуації британських громадян, які там перебувають.

Що відомо про офіційні заяви Ізраїля щодо наземної операції у Газі

Глава Міноборони Ізраїлю Йоав Галант заявив, що вже невдовзі ізраїльскі військові побачать сектор Газа не здалеку, а зсередини.

За інформацією британського видання Sky News, це свідчить про підготовку Ізраїля до проведення наземної операції у Газі.

Ізраїль наказав понад 1 мільйону палестинців евакуюватися на південь перед очікуваним наземним наступом.

Ізраїльські військові заявили на вихідних, що готові до "значної" операції суходолом, морем і повітрям, але не уточнили, коли відбудеться наступ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?